ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηδάκης: Καταργήθηκαν 68 υπηρεσίες του ΕΦΚΑ από τα ΚΕΠ

17:26 - 02 Ιουν 2021 | Πολιτική
Χατζηδάκης: Καταργήθηκαν 68 υπηρεσίες του ΕΦΚΑ από τα ΚΕΠ
«Προχωρήσαμε μαζί με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην κατάργηση 68 υπηρεσιών του ΕΦΚΑ από τα ΚΕΠ, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών. Είναι πιστεύω ένα σημαντικό βήμα μπροστά».

Αυτό επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, «σίγουρα η εξυπηρέτηση του πολίτη από τις υπηρεσίες του υπουργείου μπορεί να βελτιωθεί. Και μάλιστα υπάρχουν πολλά δικαιολογημένα παράπονα πολιτών για υπηρεσίες στις οποίες κανείς δεν σηκώνει τηλέφωνο. Και εν πάση περιπτώσει, παράπονα για ελλιπή ενημέρωση και εξυπηρέτηση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Γι' αυτό», όπως σημειώνει, «προχωρούμε με διαδικασίες σαν κι αυτή. Όπως επίσης με τη σταδιακή ψηφιοποίηση της έκδοσης των συντάξεων, (την οποία θα επιδιώκουμε να επιταχύνουμε φυσικά). Με νέες ψηφιακές υπηρεσίες, όπως το myEFKAlive και το myOAEDlive, όπου οι πολίτες μπορούν να πραγματοποιούν ραντεβού με βιντεοκλήση με τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ, ενώ το πιο σημαντικό πρότζεκτ μας είναι αυτό του μεγάλου ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο αποσκοπεί ακριβώς στην αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών που έρχονται σε επαφή με το υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς».

«Η εξυπηρέτηση και η ενημέρωση του πολίτη είναι και αυτή κοινωνική πολιτική! Η αδιαφορία και η δεσποτική διάθεση απέναντι στους πολίτες δεν συγχωρούνται από κανέναν» τονίζει ο κ. Χατζηδάκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.