ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηλιόπουλος: Η ΝΔ στηρίζει την παραβατικότητα των μεγάλων εργοδοτών

15:04 - 05 Ιουν 2021 | Πολιτική
«Η ΝΔ στηρίζει την παραβατικότητα των μεγάλων εργοδοτών με το εργασιακό νομοσχέδιο», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

«Το πρώτο πράγμα που έκανε η ΝΔ όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση ήταν να μειώσει το ύψος των προστίμων του ΣΕΒ. Η εργατική νομοθεσία κρίνεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, τους οποίους απαξιώνει η κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha και πρόσθεσε: «Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με τις απλήρωτες υπερωρίες και τις υποσχέσεις για ρεπό, που περνάνε από ατομικές συμβάσεις και θα οδηγήσουν σε μειώσεις μισθών, διαλύει κάθε έννοια προστασίας των εργαζομένων».

Συνεχίζοντας διαβεβαίωσε ότι «από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει μια επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι η ακύρωση αυτού του νομοσχεδίου. Χρειαζόμαστε αύξηση στον κατώτατο μισθό, ένα ισχυρό σύστημα συλλογικών συμβάσεων και ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς», ενώ σημείωσε ότι «αποτελεί ορόσημο η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Ιουνίου, την οποία στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Επεκτείνοντας την κριτική του ανέφερε: «Η χώρα για το 2020 κατέγραψε την 3η χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη. Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το α΄ τρίμηνο του 2021 καταγράψαμε νέα ύφεση, έχουμε χάσει τουριστικά τον Ιούνιο και κινδυνεύει ο Ιούλιος. Ως προς τους εμβολιασμούς βρισκόμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ η ΝΔ μιλούσε για... συλλογικό τείχος ανοσίας ως το καλοκαίρι. Τέλος με βάση τα επίσημα στοιχεία η μονοθεματική λειτουργία του ΕΣΥ οδήγησε μέσα στο 2020 να υπάρξουν περισσότερες από 9.000 απώλειες συνανθρώπων μας που καταγράφονται ως υπερβάλλουσα θνησιμότητα».

Αναφερθείς στο ζήτημα της εγκληματικότητας σημείωσε: «Δεν μπορεί ο κ. Χρυσοχοΐδης που δεν κατάφερε να συλλάβει ούτε τον Χ. Παππά της Χρυσής Αυγής να μιλάει για "εγκληματοφοβία" στη Βουλή, όταν σε 50 μέρες έχουμε πέντε εκτελέσεις με όρους οργανωμένου εγκλήματος, και να κατηγορεί ότι για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών και τις μαφιόζικες επιθέσεις φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», και θύμισε ότι «μια από τις πρώτες διατάξεις της κυβέρνησης ΝΔ ήταν η χαλάρωση του πλαισίου για τις έρευνες για το μαύρο χρήμα».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.