ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μιχαηλίδου: Η Πολιτεία είναι έμπρακτα δίπλα στον πολίτη

15:41 - 05 Ιουν 2021 | Πολιτική
Στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών (Κ.Ε.ΠΕ.Π.) στα Λεχαινά βρέθηκε το Σάββατο 5/6 η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η υφυπουργός επισκέφθηκε το Κέντρο και συνομίλησε με το προσωπικό και τη διοίκηση για την ομαλή μετάβαση των παιδιών σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.).

Στη συνέχεια του ταξιδιού της επισκέφθηκε, μαζί με τους βουλευτές Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, Ιάσωνα Φωτήλα και 'Αγγελο Τσιγκρή, το Σκαγιοπούλειο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων στην Πάτρα, που φιλοξενεί σήμερα 15 αγόρια. Παράλληλα, συζήτησε με τα παιδιά και ευχαρίστησε το προσωπικό για το έργο του, ενώ τόνισε, για μία ακόμη φορά, την ανάγκη "να βγουν τα παιδιά από τα ιδρύματα και να βρεθούν στην αγκαλιά μίας ανάδοχης οικογένειας".

Το απόγευμα, πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων πρόκειται να επισκεφθεί, συνοδεία του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και του βουλευτή Φωκίδας και Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Μπούγα, το Γραμματικοπούλειο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων στην Ιτέα Φωκίδας. Μια δομή ηλικιωμένων που το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ενισχύει με τη χρηματοδότηση νέας πτέρυγας.

Νωρίτερα, η υφυπουργός παραβρέθηκε στο 9ο Διεθνές Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πάτρα, όπου μίλησε σε ειδική συνεδρία, με θέμα "Κοινωνική Συνοχή κατά τη διάρκεια και μετά την κρίση", με συντονιστή το δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου.

Μαζί με την κ. Μιχαηλίδου, τις θέσεις τους ανέπτυξαν o Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, Jean-Eric Paquet, η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της Διαχειριστικής Αρχής του ΤΕΒΑ στην Ελλάδα, Ε.Ι.Ε.Α.Δ., Ελένη Φωτοπούλου και ο διευθυντής σύνταξης του diaNEOsis, Θοδωρής Γεωργακόπουλος.

Κατά την ομιλία της, η κ. Μιχαηλίδου υπογράμμισε: "έχουμε αναπτύξει ένα πολύπλευρο πλέγμα προγραμμάτων υποστήριξης και των πλέον ευάλωτων πολιτών με ουσιαστικό κοινωνικό αποτύπωμα και ισχυρούς πολλαπλασιαστές. Η Πολιτεία είναι έμπρακτα δίπλα στον πολίτη: Προστατεύουμε το παιδί, υποστηρίζουμε την τρίτη ηλικία, ενδυναμώνουμε τους ανθρώπους με αναπηρία και είμαστε πάντα δίπλα στον πιο ευάλωτο".

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.