ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μητσοτάκης προανήγγειλε άλλες 5.500 προσλήψεις στο ΕΣΥ τον Σεπτέμβριο

15:56 - 08 Ιουν 2021 | Πολιτική
Νέες προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) προανήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το ψηφιακό πιστοποιητικό, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων, ανάμεσά τους και η ενίσχυση του κλάδου της Υγείας.

«Είναι αλήθεια», είπε, «ότι αυτούς τους 16 μήνες το Εθνικό Σύστημα Υγείας ενισχύθηκε με χιλιάδες επαγγελματίες υγείας. Τώρα προκηρύσσονται ακόμα 600 μόνιμες θέσεις γιατρών και το Σεπτέμβριο άλλες 4.900 θέσεις, πρωτίστως νοσηλευτών».

«Παραλάβαμε 557 κλίνες ΜΕΘ. Αυτή τη στιγμή πλησιάζουν τις 1.500. Ενώ τα νοσοκομεία μας διαθέτουν πια σύγχρονο εξοπλισμό και οι γιατροί μας τεράστια εμπειρία και όλα αυτά θα είναι πραγματικά κρίμα να ξοδευτούν σε μία αχρείαστη φθινοπωρινή αναμέτρηση με τον ιό», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Αντίθετα, θα πρέπει να γίνουν τα θεμέλια της επόμενης μέρας για τη δημόσια υγεία, με βάρος στην πρωτοβάθμια φροντίδα, αλλά και στη διαλειτουργικότητα των νοσοκομείων. Στη στελέχωση των δομών της Περιφέρειας, με ειδικά κίνητρα για τα χωριά και τα νησιά μας.

Στην επιθετική προώθηση στρατηγικών πρόληψης και βέβαια στον απαραίτητο εκσυγχρονισμό πολλών δομών υγείας με τα περίπου δύο δισεκατομμύρια, τα οποία προορίζονται για αυτόν τον σκοπό από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και από το νέο ΕΣΠΑ».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:57 - 08 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.