ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Θεμιτό να λειτουργούν εσωτερικοί χώροι (μπαρ-εστιατόρια) μόνο για εμβολιασμένους

18:01 - 08 Ιουν 2021 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Θεμιτό να λειτουργούν εσωτερικοί χώροι (μπαρ-εστιατόρια) μόνο για εμβολιασμένους
Σε σειρά παρεμβάσεών του την Τρίτη (8/6) ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση δεν σκοπεύει (για την ώρα) να δώσει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, αλλά σημείωσε πως ήδη έχουν κάποιες διευκολύνσεις στην καθημερινότητά τους και ενδεχομένως να αποκτήσουν κι άλλες.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως ήδη οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας δεν χρειάζονται self test για να ταξιδέψουν, ενώ συμπλήρωσε πως όταν ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων, τότε μπορεί κάποιοι επιχειρηματίες να επιλέξουν λειτουργούν με ασφάλεια, μόνο με εμβολιασμένους πελάτες.

Η τελευταία επισήμανση του Πρωθυπουργού έγινε κατά την παρέμβασή του στις εργασίες του ψηφιακού συνεδρίου «Βeyond the Pandemic: A Radical New Approach to Health Security», ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Επενδύσαμε όμως στις υποδομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τα πήγαμε καλύτερα εν συγκρίσει με κράτη πλουσιότερα από το δικό μας».

Όσον αφορά τα προνόμια των εμβολιασμένων, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε συγκεκριμένα: «Όταν διασφαλίσουμε το δικαίωμα όλων των ενηλίκων στον εμβολιασμό, τότε θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση περί διευκολύνσεων προς τους πλήρως εμβολιασμένους. Όταν τον χειμώνα μεταφέρουμε εντός τις δραστηριότητες μας, τότε θα υπάρξει ένα πολύ σημαντικό ερώτημα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για παράδειγμα, ανέφερε, κάποια εστιατόρια δεν αποκλείεται να επιτρέψουν την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους τους μόνον στους πλήρως εμβολιασμένους.

Ανάλογη δήλωση έκανε νωρίτερα και από το βήμα της Βουλής, απ' όπου προανήγγειλε επίσης ότι σύντομα θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των υγειονομικών.

Για τη διαχείριση της πανδημίας τόνισε πως «ακούσαμε τους επιστήμονες, πήραμε εγκαίρως αποφάσεις και κλείσαμε τη χώρα νωρίτερα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες. Αποφύγαμε το πρώτο κύμα της πανδημίας, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε το ίδιο με το δεύτερο».

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα του τουρισμού, σημείωσε: «Έχουμε σχέδιο να ανοίξουμε τον τουρισμό μας με ασφάλεια. Έχουμε επιπρόσθετα εργαλεία φέτος. Φέτος μπορούμε να αξιοποιήσουμε κάτι, που ήταν ελληνική πρόταση, το ψηφιακό πιστοποιητικό για την Covid-19, χρησιμοποιούμε επίσης ευρέως τα self tests, κάτι που μας βοήθησε να κατανοήσουμε καλύτερα το μοτίβο της πανδημίας του κορονοϊού» τόνισε.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «διαθέτουμε την πολιτική δέσμευση και συνεκτιμώντας τις απώλειες από τον κορονοϊό, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ώστε να μην επενδύσουμε με τρόπο έξυπνο στη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν το ινστιτούτο γεωπολιτικών αναλύσεων Eurasia Group και η οργάνωση Flagship Pioneering.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:16 - 08 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.