ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειωμένα τα πύρινα μέτωπα - 2.688.340 καμένα στρέμματα

09:03 - 29 Αυγ 2007 | Πολιτική
Σταθερά βελτιωμένη είναι τις τελευταίες ώρες η εικόνα στα μέτωπα των πυρκαγιών, καθώς στις περισσότερες περιοχές έχουν κοπάσει οι άνεμοι. Στην Ηλεία σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στις περιοχές Διάσελα, Πλουτοχώρι, Μάτεσι, Καμμένα και Βασιλικά.

Στην Εύβοια υπάρχουν αναζωπυρώσεις σε Σέττα και Μύστρο, οι οποίες αντιμετωπίζονται.

Σε εξέλιξη επίσης οι πυρκαγιές στο Αργυροχώρι Ιωαννίνων, στο Αγκαθωτό στη Φλώρινα και στο Ισαρη στην Αρκαδία.

Από την Πυροσβεστική εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι την Τετάρτη, εάν βοηθήσει ο καιρός, θα μπορέσουν να ελέγξουν σε σημαντικό βαθμό τις πυρκαγιές στη Μεσσηνία και την Πέμπτη στην Εύβοια, ενώ για την Ηλεία εκτιμούν οι αξιωματικοί ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις μέρες και με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες για να τεθούν υπό έλεγχο όλες οι πυρκαγιές


Στον εισαγγελέα οι εμπρηστές

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα 40χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα στα Καλυβάκια στα Κρέστενα Ηλείας. Κρατείται στον Πύργο κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε πάει στην περιοχή για να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πολλές προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν και χθες σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ ελέγχθηκαν αυτοκίνητα που θεωρήθηκαν ύποπτα.

Το 2007 κάηκαν 2.688.340 στρέμματα

Το Ευρωπαϊκό Πληροφοριακό Σύστημα Δασικών Πυρκαγιών (ΕFFIS) υπολογίζει τις εκτάσεις που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα από 24 έως 26 Αυγούστου σε 183.987 εκτάρια (1.839.870 στρέμματα). Με βάση την εκτίμηση αυτή, το 2007 έχουν καταστραφεί συνολικά, λόγω των πυρκαγιών, περίπου 268.834 εκτάρια (2.688.340 στρέμματα).

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται 21 αεροπλάνα και 18 ελικόπτερα, καθώς και επτά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα από την ξένη βοήθεια.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.