ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένταση στη Βουλή:Ο Τασούλας δεν έδωσε το λόγο στον Τσίπρα

12:38 - 11 Ιουν 2021 | Πολιτική
Ένταση στη Βουλή:Ο Τασούλας δεν έδωσε το λόγο στον Τσίπρα
Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Παρασκευής ()11/6) στη Βουλή, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε εμβόλιμα το λόγο, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, αρνήθηκε να του τον δώσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για φίμωση της φωνής της αντιπολίτευσης που δεν έχει προηγούμενο.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε το λόγο για να διαμαρτυρηθεί για την άρνηση του Κ.Μητσοτάκη να απαντήσει σε ερωτήσεις που έχει υποβάλλει στην ώρα του πρωθυπουργού.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι «δεν είναι δυνατόν να καθιερωθεί μια νέα πρακτική πέραν του κανονισμού μονόλογου στην περίπτωση που πολιτικός αρχηγός να κρίνει ότι μπορεί στην διαδικασία των επικαιρων ερωτήσεων να λαμβάνει το λόγο επειδή δεν έχει μπει στην ημερήσια διαταξη απάντηση του πρωθυπουργού». Σημείωσε ότι «αυτή η διαδικασία και το έχω ψάξει δεν προβλέπεται».

Επίσης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως « ζητάτε να καθιερώσετε ένα νέο τρόπο παρέμβασης στο κοινοβούλιο». Επισήμανε ότι «είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση αλλαγής του κανονισμού, αλλά όχι να τον αλλαζει με βάση πρωτοβουλίες που καθόλου δεν προβλέπονται». Έκανε λόγο μάλιστα για «πλήρη ακτιβιστική διαδικασία που μετατρέπει την Βουλή σε ένα είδος σκηνικού».

Ανταπαντώντας ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «αυτός που παραβιαζει δεν είμαι εγώ είναι ο πρωθυπουργός που παραβιάζει την κοινοβουλευτική διαδικσία μη προσερχόμενος στην ώρα του πρωθυπουργού». Συνέχισε λέγοντας πως προσπαθείτε «να φιμώσετε την φωνή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ναό της Δημοκρατίας». Ζήτησε από τον Κώστα Τασούλα «να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να μου πείτε ποιο το άρθρο εκείνο του κανονισμού της Βουλής που δεν μου επιτρέπει να μιλήσω ως πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας όταν κατά πάγια κοινοβουλευτική πρακτική από την μεταπολίτευση και μετά εφαρμόζεται η διάταξη που ορίζει ότι οι πρώην πρωθυπουργοί, πρόεδροι κοινοβουλευτικών ομάδων έχουν δικαίωμα να πάρουν το λόγο όποτε το ζητήσουν».

Ο Πρόεδρος της Βουλής επέμεινε λέγοντας πως «με νοιάζει η Βουλή να σταθεί στο ύψος της να μην μετατρέψουμε τη Βουλή σε αχρείαστο σκηνικό πολιτικού η κομματικού ακτιβισμού».

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε στα social media για το περιστατικό:

"Φαίνεται το 'χει η μέρα...

11 Ιουνίου 2013 ο κ. Σαμαράς έκλεινε τα μικρόφωνα της ΕΡΤ.
11 Ιουνίου 2021 ο κ. Μητσοτάκης κλείνει τα μικρόφωνα της Βουλής.
Ο αυταρχισμός ύστατο στάδιο χρεοκοπημένων κυβερνήσεων.
Η αλήθεια όμως δε φιμώνεται.
Και η αλήθεια είναι ότι μας κυβερνά ένα χρεοκοπημένο κόμμα.
Και οικονομικά και ηθικά".
Τελευταία τροποποίηση στις 12:44 - 11 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.