ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο πλευρό των πυροπαθών ο DHW

10:41 - 29 Αυγ 2007 | Πολιτική
Τo Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία και η Διοικούσα Επιτροπή του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και οδύνη για τον άδικο χαμό δεκάδων συμπατριωτών τους στις πρωτοφανείς σε ένταση και αριθμό πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του DHW και Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, τόνισε «ότι μετά από αυτήν την βιβλική καταστροφή που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες ο καθένας μας έχει το χριστιανικό χρέος να στηρίξει τον πλησίον του. Σεβόμαστε και θαυμάζουμε τον αγώνα της ελληνικής κυβερνήσεως και την ηρωική συμμετοχή όλων των δυνάμεων της χώρας για τον περιορισμό του κακού. Ήλθε πλέον όμως η ύστατη στιγμή για την όσον το δυνατόν ταχύτερη πραγματοποίηση και εφαρμογή του εθνικού κτηματολογίου ούτως ώστε να εξαφανισθεί ένα από τα κυριότερα αίτια για τον εμπρισμό δασικών και άλλων μη χαρακτηρισμένων περιοχών της ελληνικής γης.»

Η καταστροφή δασικών εκτάσεων, αγροτικών καλλιεργειών και εκατοντάδων σπιτιών στις περιοχές από όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα έχει συγκλονίσει τον Ελληνισμό της Γερμανίας. Οι εικόνες της βιβλικής καταστροφής στην Πελοπόννησο, την Εύβοια, την Αττική και αλλού, συνθέτουν ένα εφιαλτικό τοπίο, που μαρτυρά το εύρος της εθνικής τραγωδίας που βιώνει ο τόπος.

Θεωρούμε χρέος μας και χρέος όλων των αποδήμων Ελλήνων να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να απαλύνουμε τον πόνο των συμπατριωτών μας που έχασαν τις περιουσίες τους, να ενισχύσουμε όλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε η χώρα μας να υπερβεί τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε η καταστροφή.

«Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε αυτήν την εκστρατεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας και θα συνδράμουμε το Δ.Σ. και τον Πρόεδρό της Κώστα Δημητρίου για να πετύχουμε ένα άξιο χρηματικό ποσό με το οποίο είτε θα απαλύνουμε τον πόνο κάποιων οικογενειών είτε θα αποκαταστήσουμε κάποιο σημαντικό κτίριο. Τέτοιοι στόχοι πετυχαίνονται με συντονισμένες προσπάθειες και όχι με μεμονομένες ενέργειες. Γι αυτό αποφασίσαμε να συμπράξουμε ως κορυφαίες οργανώσεις της Γερμανίας δίδοντας το καλό παράδειγμα» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του DHW και Αντιπρόεδρος Φαίδων Κοτσαμπόπουλος.


 

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.