ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εργασιακό νομοσχέδιο: Ξεκινά η μάχη στην Ολομέλεια

08:04 - 14 Ιουν 2021 | Πολιτική
Εργασιακό νομοσχέδιο: Ξεκινά η μάχη στην Ολομέλεια
Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρεται τη Δευτέρα (13/6) η μάχη για το εργασιακό νομοσχέδιο, καθώς η συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές ολοκληρώθηκε.

Το σχέδιο νόμου υπερψηφίστηκε τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων μόνο από τη Νέα Δημοκρατία, τη στιγμή που τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιτίθενται συνολικά, με την Ελληνική Λύση να είναι η μόνη που ουσιαστικά «το σκέφτεται».

Ακόμα κι αν υπάρχει η αποδοχή για ορισμένες διατάξεις, τα κόμματα της Βουλής, εκτός της ΝΔ, αναμένεται να κατακρίνουν την κυβέρνηση, που από την πλευρά της θα προσπαθήσει να πείσει πως το νομοσχέδιο είναι προοδευτικό και συνάδει με τις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Θα κατηγορήσει ασφαλώς τον ΣΥΡΙΖΑ για οπισθοδρομικές, «κολλημένες» αντιλήψεις της αρστεράς, σχετικά με τα εργασιακά και τις απεργίες. Αυτό τονίζει όλο το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, αυτό αναμένεται να πει και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις για κατάργηση του οκταώρου και τις κατηγορίες για απλήρωτες υπερωρίες.

Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά αναμένεται να έρθουν «πιο κοντά», καθώς οι απόψεις τους σε μεγάλο βαθμό ταυτίζονται και ενδεχομένως αυτό το γεγονός να το «καυτηριάσει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πάντως, στο ΚΙΝΑΛ υπάρχουν ερωτηματικά για το αν θα υπάρξει ενιαία στάση ή αν θα υπάρξουν βουλευτές που θα υπερψηφίσουν, με βασικό υποψήφιο «αντάρτη» τον Ανδρέα Λοβέρδο, που διεκδικεί και την ηγεσία του κόμματος.

Η συζήτηση ξεκινάει στις 9 το πρωί της Δευτέρας στην Ολομέλεια της Βουλής και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης 16 Ιουνίου, με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:07 - 14 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.