ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας: Κανονικά η δεύτερη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca

09:58 - 15 Ιουν 2021 | Πολιτική
Καθησυχαστικός εμφανίσθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε δήλωση που έκανε για τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca, καθώς όπως είπε οι παρενέργειες είναι απειροελάχιστες.

«Η εθνική αρχή εμβολιασμών είναι επιτροπή με εξαιρετικούς επιστήμονες. Εκατομμύρια ευρωπαίοι έκαναν το εμβόλιο όπως και εκατοντάδες χιλιάδες ελληνες, που προστατεύθηκαν από τον κορωνοϊό χάρη σ' αυτό. Πάνω από 20 χώρες και εμείς συστήνουμε και η δεύτερη δόση του AstraZeneca να γίνει κανονικά. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Σύντομα μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε χτίσει το τείχος ανοσίας που θέλουμε», τόνισε συγκεκριμένα.

Οι δηλώσεις έρχονται στον απόηχο των ανακοινώσεων πως το εμβόλιο Astrazeneca περιορίζεται πλέον στους άνω των 60. Ωστόσο, όσοι έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση με το Astrazeneca συστήνεται να κάνουν και τη δεύτερη με το ίδιο.

Πάντως,  η εμβολιαστική εκστρατεία «Ελευθερία» κατά του κορονοϊού βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Αύριο ανοίγουν τα ραντεβού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 18 έως 24 ετών, σηματοδοτώντας το τέλος της προτεραιοποίησης για τον ενήλικο πληθυσμό.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:31 - 15 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.