ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιερρακάκης: Προσπαθούμε να ψηφιοποιούμε την κάθε υπηρεσία

13:11 - 17 Ιουν 2021 | Πολιτική
Πιερρακάκης: Προσπαθούμε να ψηφιοποιούμε την κάθε υπηρεσία
Ο αρμόδιος υπουργός για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσίασε την Πέμπτη (17/6) στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το πλαίσιο δράσης που θα ακολουθηθεί.

Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι «προσπαθούμε να ψηφιοποιούμε την κάθε υπηρεσία που παρέχεται στους Έλληνες πολίτες και επιχειρήσεις. Το Ταμείο Ανάκαμψης ουσιαστικά θα μας βοηθήσει στην ψηφιοποίηση όλου του κράτους». Επιπλέον, σημείωσε ότι θα καλυφθούν και οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες, όπως οι τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, των χρηματοοικονομικών.

Ο κ. Πιερρακάκης παρουσίασε τις ψηφιακές υπηρεσίες του gov.gr που «γεννήθηκαν από την ανάγκη», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Ενώ, επεσήμανε ότι «αν χρειαζόταν να κατηγοριοποιήσουμε τα έργα τότε θα είχαμε δύο κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία αφορά στην αντιμετώπιση των εκκρεμμοτήτων του παρελθόντος, την ψηφιοποίηση των αρχείων, πώς θα μετατρέψουμε το χαρτί σε δεδομένα», ενώ αναφέρθηκε στις καθημερινές σχέσεις μεταξύ πολίτη και κράτους, όπως η απονομή των συντάξεων, το Κτηματολόγιο, η δικαιοσύνη. «Χρειαζόμαστε επενδύσεις για να έχουμε την πλήρη διαλειτουργικότητα των συστημάτων τόσο των παλιών όσο και των καινούργιων και το Ταμείο Ανάκαμψης θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη δεύτερη κατηγορία, ο ίδιος έκανε λόγο για οικοδόμηση γεφυρών με το μέλλον, όπως οι αυτοκινητόδρομοι αλλά και η καινοτομία του δικτύου 5G. «Είμαστε στο κατώφλι της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και δεν πρόκειται να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία», υποστήριξε.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:22 - 17 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.