ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΙΝΑΛ: Μεγάλο show, για κονδύλια που θα πάνε σε λίγους

15:27 - 17 Ιουν 2021 | Πολιτική
Αιχμηρός ήταν ο σχολιασμός του Κινήματος Αλλαγής σε σχέση με τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Πολύ μεγάλο show, για κονδύλια που θα πάνε σε τόσο λίγους. Τα 37,5 δισ. του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης πρέπει να αφορούν τους "πολλούς”, όλες τις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις της χώρας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του, το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ, το σχέδιο Ανάκαμψης επικεντρώνεται στους λίγους και στους εκλεκτούς της κυβέρνησης. «Γι' αυτό ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε αντί του δημόσιου πολιτικού διαλόγου, την ασφάλεια του επικοινωνιακού show με τους υπουργούς και τους επιλεγμένους συνομιλητές του.

Παρότι το Πρόγραμμα υπερβαίνει τον χρόνο της θητείας του», σημειώνει το ΚΙΝΑΛ και τονίζει:

«Όμως το show δεν μπορεί να κρύβει για πολύ την αλήθεια. Αυτό το σχέδιο δεν εγγυάται την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

- Γιατί απουσιάζουν η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση και η στήριξη του σύγχρονου αγροδιατροφικού τομέα.

- Γιατί η μετάβαση στην ψηφιακή και πράσινη οικονομία, δεν συνδέεται μα την παραγωγή στον τόπο μας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

- Γιατί τα κονδύλια για την Υγεία, την Παιδεία, το Δημογραφικό είναι ανεπαρκή για μια ουσιαστική αλλαγή.

- Γιατί είναι ένα μοντέλο εισαγωγών και κατανάλωσης».

Κλείνοντας, το ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι απαιτείται να έρθει το θέμα το ταχύτερο στη Βουλή, καθώς «η ασφάλεια του μονόλογου δεν θα υπάρχει για τον κ. Μητσοτάκη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.