ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ερντογάν αποκάλυψε το πώς θα επικοινωνεί με τον Μητσοτάκη

17:59 - 17 Ιουν 2021 | Πολιτική
Ο Ερντογάν αποκάλυψε το πώς θα επικοινωνεί με τον Μητσοτάκη
Τον τρόπο με τον οποίο θα κρατήσει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στο τετ α τετ που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες είπε πως ήταν μία «καλή συνάντηση» και εκτίμησε πως θα υπάρξει συνέχεια.

Τόνισε πως στόχος είναι να διατηρήσει επαφή με τον Έλληνα πρωθυπουργό και πως κομβικό ρόλο σε αυτό θα παίξουν οι πιο κοντινοί τους σύμβουλοι. Η Ελένη Σουρανή και ο Ιμπραήμ Καλίν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο αεροπλάνο, στην επιστροφή του από επίσημη επίσκεψη στον σύμμαχό του Αλίγιεφ, στο Αζερμπαϊτζάν, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε: «Συναντηθήκαμε με τον Μητσοτάκη. Του είπα, όπως και σήμερα, ας μη βάλουμε μεταξύ μας τρίτα πρόσωπα, οργανισμούς και κράτη. Αν θα κάνουμε κάτι, να το κάνουμε μαζί. Ο δικός σου ειδικός απεσταλμένος με τον δικό μου ειδικό απεσταλμένο ας συναντηθούν και ας μας ενημερώσουν. Και μετά να συναντηθούμε εμείς. Το σημαντικότερο θέμα που συμφωνήσαμε ήταν αυτό. Με την Ελλάδα θα συνεννοούμαστε όχι μέσω άλλων κρατών, οργανισμών αλλά μέσω του ειδικού απεσταλμένου μου Ιμπραχίμ Καλίν, και την ειδική απεσταλμένη του Μητσοτάκη κυρία Ελένη Σουρανή και θα κάνουμε τα βήματα μας.

Η συνάντηση μας με τον Μητσοτάκη, για τους Έλληνες ήταν ευχάριστο γεγονός. Είναι σημαντικό. Καλό ήταν, καλή συνάντηση. Εύχομαι κι από εδώ και πέρα να πάει καλά», τόνισε συγκεκριμένα ο Ερντογάν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.