ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζαχαράκη για τουρισμό: Αισιόδοξα τα μηνύματα από ΕΕ και ΗΠΑ

12:25 - 20 Ιουν 2021 | Πολιτική
Ζαχαράκη για τουρισμό: Αισιόδοξα τα μηνύματα από ΕΕ και ΗΠΑ
Στις προσδοκίες της κυβέρνησης για την κίνηση των τουριστών από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε η αρμόδια υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κα. Ζαχαράκη τόνισε πως «έχουμε πάρει μπρος, έχουμε "ανοίξει πανιά", προφανώς με αναμονή από χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, αλλά και πιο αισιόδοξα μηνύματα από χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ, γίνονται συνέργειες και υπάρχουν ελπίδες για να πάμε καλά».

Αναφέροντας μια σειρά από διπλωματικές και πολιτικές κινήσεις που είναι σε εξέλιξη, αναφορικά με την απόφαση της Βρετανίας να εντάξει στην «πορτοκαλί λίστα» την Ελλάδα, γεγονός που σημαίνει ότι όποιος από την χώρα μας επιστρέφει στην Βρετανία θα πρέπει να μείνει σε πολυήμερη καραντίνα, γεγονός αποτρεπτικό για πολλούς τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα, η κ. Ζαχαράκη είπε πως, «το θέμα είναι τι πρέπει να μετράμε; Πρέπει να μετράμε τις ημέρες διαμονής και τις δαπάνες που κάνουν οι ταξιδιώτες. Στην εποχή της πανδημίας, όσοι ταξιδεύουν μένουν περισσότερες ημέρες και ξοδεύουν περισσότερα χρήματα, σύμφωνα με τις έρευνες».

Ακόμη, η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε στην «βελτίωση» των όρων που υπάρχουν στα πρωτόκολλα για τα ξενοδοχεία, λόγω της πανδημίας, σημειώνοντας ότι η «καθημερινότητα του τουρίστα είναι πιο εύκολη σε σχέση με πέρσι».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:15 - 20 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.