ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνοτουρκικά: Επιστρέφουν οι εντάσεις-Ο Τσαβούσογλου μιλά ξανά για ελληνικές προκλήσεις

12:44 - 20 Ιουν 2021 | Πολιτική
Ελληνοτουρκικά: Επιστρέφουν οι εντάσεις-Ο Τσαβούσογλου μιλά ξανά για ελληνικές προκλήσεις
Παρά τη «νηνεμία» που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επέστρεψε… δριμύτερος, κάνοντας λόγο για προκλήσεις από την πλευρά της χώρας μας.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δεν έχασε την ευκαιρία και απάντησε σε δήλωση που είχε κάνει μέσα στην εβδομάδα ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε αναφέρει πως «χρησιμοποιήσαμε την τουρκική επιθετικότητα σαν όπλο απέναντι στην ίδια την Τουρκία».

Μιλώντας στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας την Κυριακή, σύμφωνα με την «Sabah», o επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας σημείωσε ότι η Ελλάδα «πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις και να αποφύγει νέα κλιμάκωση», προκειμένου, όπως είπε, οι σχέσεις Αθήνας - Άγκυρας να αναπτυχθούν περαιτέρω. 

«Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τις προκλήσεις και τα προκλητικά βήματα» είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα του οι χώρες της Ευρώπης να προχωρήσουν σε άρση περιορισμών για τους ταξιδιώτες από και προς την Τουρκία.

Με τον τρόπο αυτό ο Τσαβούσογλου απάντησε στις δηλώσεις του κ. Δένδια προ ημερών στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων (Council for International Relations – Greece) με θέμα «Συζήτηση για την Ελληνική Υψηλή Στρατηγική: Η Διάσταση της Εξωτερικής Πολιτικής».

{https://twitter.com/NikosDendias/status/1405815188939497474}

Παράλληλα, ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα και την Κύπρο ότι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο φόρουμ, παρότι προσκλήθηκαν, επειδή παρίσταται σε αυτό το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος.

Κι όλα αυτά λίγα 24ωρα μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για «τη δυναμική που έχουμε αναπτύξει το τελευταίο διάστημα με την γειτονική μας χώρα».

Σημειώνεται επίσης πως οι δηλώσεις Τσαβούσογλου έρχονται λίγες ημέρες μετά το τετ α τετ Μητσοτάκη - Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, όπου κατεγράφη βήμα παγίωσης της αποκλιμάκωσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, παρά τις υπάρχουσες διαφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:18 - 20 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.