ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δένδιας-Λευκορωσία: Η Ελλάδα εξετάζει εάν πρέπει να ξεκινήσει ποινική δίωξη

20:37 - 21 Ιουν 2021 | Πολιτική
Δένδιας-Λευκορωσία: Η Ελλάδα εξετάζει εάν πρέπει να ξεκινήσει ποινική δίωξη
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί «να δείξει ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει την κοινωνία της Λευκορωσίας στις προσπάθειές της να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στη χώρα», υποστήριξε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του, σχολιάζοντας τις κυρώσεις που αποφασίστηκαν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο κατά της Λευκορωσίας.

Οι κυρώσεις, όπως ανέφερε ο υπουργός, «δεν είναι ενάντια στην οικονομία της Λευκορωσίας, είναι ενάντια στο καθεστώς της Λευκορωσίας».

«Δεν έχουμε ξεχάσει το ζήτημα της πειρατείας του αεροσκάφους της Ryanair», σημείωσε. «Η Ελλάδα -καθώς το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από την Αθήνα για το Βίλνιους- εξετάζει εάν πρέπει να ξεκινήσει ποινική δίωξη εναντίον των υπευθύνων».

Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν με αυτές τις κυρώσεις ο Λουκασένκο θα μπορούσε να στραφεί περαιτέρω προς τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ο κ. Δένδιας είπε πως πρόκειται για «ένα ψεύτικο δίλημμα».

Καταλήγοντας, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση -λόγω των αρχών της, λόγω των αξιών της, λόγω του DNA της- οφείλει να υποστηρίζει τη δημοκρατία και όσους αγωνίζονται για τη δημοκρατία. Όλα τα υπόλοιπα είναι φιλοσοφία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.