ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαθανάσης: Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αλλάξει την Ελλάδα

16:41 - 24 Ιουν 2021 | Πολιτική
Παπαθανάσης: Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αλλάξει την Ελλάδα
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας σήμερα (24/6) στην Ολομέλεια υπογράμμισε το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων παρέχει «όλα εκείνα τα απαιτούμενα για να μπορέσουμε να δώσουμε στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες τη δυνατότητα να επιχειρήσουν γρήγορα».

Αναφερόμενος στη δημιουργία Επενδυτικών Πάρκων μεμονωμένων μονάδων, ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε ότι είναι πολύ σημαντικό, ειδικά για τη μεταποίηση, και συμπλήρωσε πως στόχος είναι ένα εθνικό ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης των επιχειρηματικών πάρκων. «Δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Έως ότου, όμως, φτάσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση, πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτές τις μεγάλες μονάδες, έτσι ώστε να εναρμονίζονται με τη σχετική νομοθεσία και να δοθεί η δυνατότητα εγκατάστασης και μετεγκατάστασης βιομηχανικών μονάδων σε παλιά βιομηχανικά κτίρια και κελύφη από εγκαταλελειμμένες επενδύσεις» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός κάνοντας γνωστό πως αυτό θα προωθηθεί και στον αναπτυξιακό νόμο με κίνητρα.

Ο ίδιος, επιπλέον, έκανε λόγο για τις ενέργειες της κυβέρνησης για τη συμμετοχή της χώρας μας στα σημαντικά έργα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ισχυριζόμενος ότι «καταφέραμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας, να μας βάλουν στο έργο για τις ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ, ως ομότιμο μέλος και ήδη συμμετέχουν εταιρείες σε αυτό το κομμάτι, σε αυτό το cluster. Ταυτόχρονα, βάλαμε την πατρίδα μας και στη μικροηλεκτρονική και στο υδρογόνο».

Σχετικά με το πρόσφατο Eurogroup είπε πως υπήρξε αναγνώριση των μεταρρυθμίσεων που προωθήθηκαν εν μέσω της πανδημίας στην Ελλάδα. Προς επίρρωση αυτού μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, και για διεθνείς δείκτες που δείχνουν ότι αυτά τα δύο χρόνια η ελληνική οικονομία «ενώ ήταν flat στην 58η θέση ανέβηκε δώδεκα θέσεις και βρίσκεται στην 46η θέση, ανεβήκαμε 7 θέσεις στο δείκτη κυβερνητικής αποτελεσματικότητας, ανεβήκαμε και βρισκόμαστε ήδη στην 11η θέση μεταξύ 64 χωρών στην προσαρμοστικότητα της κυβερνητικής πολιτικής».

«Αυτά, είναι προϊόν σκληρής δουλειάς. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αλλάξει την Ελλάδα, να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα σταματήσει. Συνεχίζουμε λοιπόν δυνατά. Πιστεύουμε στη δύναμη αυτού του έθνους, των ανθρώπων, των πολιτών, των συμπολιτών μας, των νέων που βρίσκονται εντός Ελλάδας και αυτών που έχουν φύγει από την πατρίδα μας και επιθυμούμε πολύ σύντομα με τη δουλειά και με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας να τους φέρουμε πίσω» ανέφερε καταλήγοντας ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.