ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΙΝΑΛ:Ο πρωθυπουργός αρκέστηκε σε ρόλο άβουλου παρατηρητή για τη Τουρκία

16:03 - 25 Ιουν 2021 | Πολιτική
ΚΙΝΑΛ:Ο πρωθυπουργός αρκέστηκε σε ρόλο άβουλου παρατηρητή για τη Τουρκία
Το Κίνημα Αλλαγής εξέφρασε επικρίσεις κι αιχμές κατά του πρωθυπουργού για τη στάση που κράτησε η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, όσον αφορά την Τουρκία.

«Για την Ελλάδα μια ακόμη ευκαιρία χάθηκε. Τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επιβεβαιώνουν ότι η θετική ατζέντα για την Τουρκία προχωρά. Οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης ξεκινούν, ανοίγει ο δρόμος για νέους πόρους προς την Τουρκία για το μεταναστευτικό», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Το ΚΙΝΑΛ στρέφει τα βέλη του στον κ. Μητσοτάκη επειδή, όπως υποστηρίζει, «δεν ζήτησε και επομένως δεν έλαβε κάποια πρόσθετη εγγύηση για τα Ελληνικά συμφέροντα. Δεν τέθηκαν καν προς την Τουρκία οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την διακοπή της επιθετικότητας της. Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός αρκέστηκε στον ρόλο του άβουλου παρατηρητή».

Σύμφωνα με το ίδιο, ακόμη και η γενικόλογη και αόριστη πρόβλεψη στα συμπεράσματα ότι η εφαρμογή θετικής ατζέντας είναι «σταδιακή, ανάλογη και αντιστρέψιμη» κι είχε αποφασισθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου. «Κατά τα άλλα ο κ. Ερντογάν ετοιμάζει νέα "παράσταση" στα κατεχόμενα», τονίζεται καταληκτικά.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.