ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα πρόκληση Άγκυρας: Η Ελλάδα παραβιάζει το μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ

21:58 - 25 Ιουν 2021 | Πολιτική
Νέα πρόκληση Άγκυρας: Η Ελλάδα παραβιάζει το μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη η Άγκυρα, λίγες ώρες μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, τα συμπεράσματα της οποίας έχουν ενοχλήσει την τουρκική πλευρά.

Μετά τη σχετική ανακοίνωση για τη Σύνοδο, ακολούθησε νέα τοποθέτηση από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, στην οποία, μάλιστα, γίνεται λόγος για «παραβίαση» εκ μέρους της Ελλάδας της συμφωνίας των Αθηνών – αναφέρεται στο «μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ» το 1988, περί μορατόριουμ για μη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων σε τουριστικές περιόδους και εθνικές εορτές.

«Η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στη συμφωνία της Αθήνας, αλλά δεν θα πρέπει να αναμένεται ότι θα παρακολουθεί την Ελλάδα να παραβιάζει τα συμφωνηθέντα με δεμένα τα χέρια», αναφέρει στην τοποθέτησή του το τουρκικό ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Σε παρόμοιες δηλώσεις είχε προχωρήσει χθες (24/6) και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος επανέφερε τα περί προστασίας των συμφερόντων της «Γαλάζιας Πατρίδας» και διαμοιρασμού του πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:20 - 25 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.