ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη - Αναζωπύρωση στη Γορτυνία

20:48 - 29 Αυγ 2007 | Πολιτική
Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στο Μίστρο Ευβοίας, με μέτωπο σε περιοχή δύσβατη και με μεγάλο υψόμετρο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής.
Οι επίγειες δυνάμεις αυτή τη στιγμή υποστηρίζονται από αέρος με 11 Α/Φ μεταξύ των οποίων: ένα πορτογαλικό, ένα γαλλικό, ένα ιταλικό και δύο ισπανικά.

Η πυρκαγιά στην περιοχή της Ανδίτσαινας παρουσιάζει έξαρση σε δύο μέτωπα, ένα στο χωριό Μάτεσι και με κατεύθυνση προς το Παλαιόκαστρο και το δεύτερο στη Θεισόα, με κατεύθυνση στο χωριό Κωτίλι. Οι επιχειρήσεις επικεντρώνονται στην καταστολή των παραπάνω μετώπων. Τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις συνδράμουν έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Η εστία στην περιοχή Αγριανοί του Πάρνωνα παρουσιάζει αυξημένη ένταση και αντιμετωπίζεται με ισχυρές επίγειες δυνάμεις υποστηριζόμενες από τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Οι υπόλοιπες πυρκαγιές παρουσιάζουν δραστηριότητα και αυξημένη ένταση, στις εστίες που δεν είχαν κατασβησθεί πλήρως, η οποία οφείλεται κυρίως στις υψηλές θερμοκρασίες, λόγω της ώρας και στους τοπικούς ανέμους.

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στη Γορτυνία


Αναζωπύρωση της φωτιάς στη Γορτυνία, στα όρια των νομών Ηλείας - Αρκαδίας σημειώθηκε αργά το μεσημέρι. Παρά το γεγονός ότι επιχειρούν και εναέρια μέσα, οι δυνάμεις κατάσβεσης δεν κατόρθωσαν να τιθασεύσουν τις φλόγες.

Η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις και απειλεί χωριά του Δήμου Γόρτυνος Αρκαδίας.

Εκτός από το Ανω Κοτύλιο που έχει εκκενωθεί προληπτικά από χθες, αργά το απόγευμα εκκενώθηκαν και τα χωριά Σαρακίνη και Παλαιόκαστρο, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι κάτοικοι και άλλων χωριών της Γορτυνίας για την περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν από τα χωριά τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.