ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπόνους εμβολιασμού 150 ευρώ στους νέους

12:18 - 28 Ιουν 2021 | Πολιτική
Μπόνους εμβολιασμού 150 ευρώ στους νέους
Μπόνους εμβολιασμού ύψους 150 ευρώ στους νέους 18-25 ετών δίνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε τη Δευτέρα (28/6) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πρώτη κιόλας δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 οι νέοι (18-25) θα λαμβάνουν μία κάρτα για δράσεις, όπως ταξίδια, επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, σινεμά και θέατρα.

Η κάρτα ελευθεριας, όπως θα ονομαζεται, θα αφορά όλους τους νέους αυτής της ηλικιακής ομάδας οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν εντός του 2021.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία χρεωστική κάρτα, την οποία οι νέοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν, όπως θέλουν.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για "ένα μικρό «ευχαριστώ» από την ελληνική πολιτεία για να κάνετε αυτό που θα κάνατε ούτως ή άλλως, να πάτε να εμβολιαστείτε".

Η έκδοση της κάρτας θα γίνεται, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μέσω του gov.gr.

Η κάρτα θα διατίθεται μετά τα μέσα Ιουλίου.

Ο κ. Σκέρτσος στην αρχή της παρουσίασης για τις διευκολύνσεις των εμβολιασμένων νέων έκανε αναφορά στην εμβολιαστική διαδικασία στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για καθολικότητα της πρόσβασης στον εμβολιασμό σημειώνοντας πως στην Ελλάδα εμβολιάζει 100.000 πολίτες κάθε μέρα. Όπως είπε περίπου το 48% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί πλήρως έως τέλος Ιουλίου.

Παράλληλα σημείωσε πως η στρατηγική στον εμβολιασμό αναπροσαρμόζεται για να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 12:39 - 28 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.