ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τέλεση οποιασδήποτε εγκληματικής πράξης από τον Παππά

12:01 - 29 Ιουν 2021 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τέλεση οποιασδήποτε εγκληματικής πράξης από τον Παππά
Σε αθωωτικό συμπέρασμα για τον Νίκο Παππά έναντι των καταγγελιών για ελεγχόμενες ποινικά πράξεις με επίκεντρο την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καταλήγει σύμφωνα με πληροφορίες, η πορισματική πρόταση των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι κατάδηλο ότι στην διερευνώμενη υπόθεση δεν υπάρχουν καν ενδείξεις για την τέλεση οποιασδήποτε εγκληματικής πράξης από τον ελεγχόμενο πρώην Υπουργό, Νίκο Παππά, και ως εκ τούτου δεν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του για ουδεμία εκ των διερευνώμενων πράξεων», σημειώνεται χαρακτηριστικά σύμφωνα με πληροφορίες στην πρόταση αυτή.

Πηγές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν ότι «οι εργασίες της -πρωτοφανώς περιορισμένης σε διάρκεια, για τα κοινοβουλευτικά χρονικά- προανακριτικής επιτροπής απέδειξαν ότι καμία απολύτως αξιόποινη πράξη δεν τελέστηκε κατά τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ούτε καν σε επίπεδο ενδείξεων», προσθέτοντας σε πλήρη αντιδιαστολή με τα «γαλάζια» συμπεράσματα, πως «οι καταθέσεις των μαρτύρων στην Επιτροπή, τα έγγραφα που κατατέθηκαν κατά τη διαδικασία ή είδαν το φως της δημοσιότητας την ίδια περίοδο αποκάλυψαν το σαθρό των επιχειρημάτων της Ν.Δ., καθώς και την πολιτική στόχευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Επαναλαμβάνοντας ισχυρισμούς που εξέφραζαν κατά την διάρκεια των εργασιών της επιτροπής με διάφορες αφορμές, πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν και τώρα ότι «η κατηγορία της «δωροδοκίας υπέρ τρίτου» δεν προκύπτει από πουθενά. Όχι μόνο δεν στοιχειοθετείται, αλλά δεν υπάρχουν καν ενδείξεις», για να προστεθεί, επίσης: «Θέμα παράβασης καθήκοντος, λοιπόν, δεν προκύπτει από πουθενά». Και αλλού: « Δεν υπήρξε και δεν προέκυψε η ύπαρξη “δώρου”. Δεν υπήρξε και δεν προέκυψε παράβαση καθήκοντος».

Πηγές της ΝΔ από την άλλη, προαναγγέλλουν ειδικό δικαστήριο για τον πρώην υπουργό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.