ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φον Ντερ Λάιεν:Το NGEU θα δημιουργήσει διαδρόμους 5G στην Ελλάδα

18:02 - 29 Ιουν 2021 | Πολιτική
Φον Ντερ Λάιεν:Το NGEU θα δημιουργήσει διαδρόμους 5G στην Ελλάδα
Για τα οφέλη που θα έχουν τα κράτη-μέλη από το NextGenerationEU μίλησε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Brussels Economic Forum. «Για παράδειγμα στην Ελλάδα, το NextGenerationEU θα δημιουργήσει διαδρόμους 5G και θα επενδύσει σε υψηλής ταχύτητας ευρυζωνική υποδομή που θα συνδέσει όλη τη χώρα» τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «στις εαρινές οικονομικές προβλέψεις, προβλέψαμε ότι η οικονομία μας θα αναπτυχθεί 4,2% αυτή τη χρονιά και 4,4% το 2022» συμπληρώνοντας ότι «τα νούμερα φαίνονται όλο και καλύτερα όσο προχωράει η χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι σε 18 μήνες από τώρα, όλα τα 27 κράτη μέλη θα έχουν επιστρέψει στο δρόμο, θα έχουν ανακάμψει από την κρίση. Κανείς δεν περίμενε αυτό πριν από λίγους μήνες».

Ο μηχανισμός SURE συνέβαλε στη διάσωση θέσεων εργασίας και εταιρειών επεσήμανε η πρόεδρος της Κομισιόν και δήλωσε ότι ο στόχος είναι να εξοπλιστούν οι κοινωνίες ώστε να είναι πιο ανθεκτικές και πιο ισχυρές.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό, η ίδια σημείωσε ότι «τώρα επιτρέπει στις χώρες μας και στις οικονομίες μας να ανοίξουν ξανά».

«Πάνω από το 60% των Ευρωπαίων ενηλίκων, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση και το 41% είναι πλήρως εμβολιασμένο» επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι η σελίδα θα γυρίσει όταν επιτευχθεί ανοσία παγκοσμίως.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:31 - 29 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.