ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανδρουλάκης: Απαξιωτικά τα κίνητρα για τους εμβολιασμούς

10:33 - 30 Ιουν 2021 | Πολιτική
Ανδρουλάκης: Απαξιωτικά τα κίνητρα για τους εμβολιασμούς
Την πεποίθηση πως τα κίνητρα και οι διευκολύνσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους εμβολιασμένους δείχνουν ένα αδιέξοδο εξέφρασε ο ευρωβουλευτής Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα την Τετάρτη (30/6).

«Είναι αντίφαση το να ελέγχει ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου αυτούς που μπαίνουν στο μαγαζί του, αλλά την ίδια ώρα μπορεί να μην είναι εμβολιασμένοι αυτοί που εργάζονται μέσα σε αυτό», τόνισε. «Το εμβολιαστικό πρόγραμμα κρίνεται από τα ποσοστά συμμετοχής. Δεν είμαστε σε καλό επίπεδο και αυτό δεν λύνεται με κίνητρα σαν κι αυτά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τα οποία  είναι και απαξιωτικά σε ένα βαθμό. Λύνεται με ενημέρωση και στρατηγική άλλων κινήτρων, πιο ουσιαστικών, ώστε ο πολίτης να πάει με συνείδηση να εμβολιαστεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα λειτουργήσουν μακροπρόθεσμα». Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι πολύ χαμηλά το εμβολιαστικό πρόγραμμα, γιατί δεν υπάρχει μια πιο ουσιαστική πίεση και ενημέρωση. Αναρωτήθηκε γιατί δεν άρχισαν νωρίτερα οι κατ΄οίκον εμβολιασμοί. «Να ανοίξουν οι δραστηριότητες με τέτοια μέτρα και πρωτόκολλα, ώστε να μην κλείσουμε ξανά σε ένα μήνα, μέσα στον Ιούλιο», τόνισε.

Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής χαρακτήρισε «άθλια» τη στάση του Παύλου Πολάκη στο ζήτημα των εμβολιασμών, λέγοντας πως το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει λάβει μέτρα για να απομονώσει τέτοιες αντιλήψεις, «δείχνει μια ανοχή τραγική».

Σε σχέση με το εάν ο ίδιος θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι έχει λάβει τις αποφάσεις του. «Δεν μαδάω καμία μαργαρίτα. Ο θεσμικός σεβασμός που δείχνω δεν είναι αδυναμία. Πρέπει να πάμε με ενότητα σε μια πολιτική διαδικασία, και όχι σε πασαρέλα», υποστήριξε. Συμπλήρωσε, δε, ότι ο τόπος «χρειάζεται μια αξιόπιστη αντιπολίτευση, η οποία δεν θα κρατά ισορροπίες ούτε θα χαϊδεύει αυτιά».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.