ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επικουρικές: Επαφές της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με κοινωνικούς εταίρους

19:26 - 30 Ιουν 2021 | Πολιτική
Επικουρικές: Επαφές της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με κοινωνικούς εταίρους
Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου ξεκινούν σειρά επαφών με κοινωνικούς εταίρους. Ειδικότερα, αύριο 1/6 στις 10.00 το πρωί θα έχουν τηλεδιάσκεψη με τη ΓΣΕΕ και στις 13.00 με τη ΕΣΕΕ. Ακολουθούν την Παρασκευή 2/6 ο ΣΒΕ (13.30), ο ΣΕΤΕ (18.30), τη Δευτέρα 5/6 ο ΣΕΒ (12.00) και η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) στις 16:00. Ο κύκλος κλεινει την Τρίτη 6 Ιουλιου με την ΓΣΕΒΕΕ.
Επίθεση στην Αντιπολίτευση 

Στη σημερινή ανακοίνωσή του για το νομοσχέδιο «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά» ο ΣΥΡΙΖΑ… ανακάλυψε θέμα για τις ευθύνες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ). 

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας που αναφερει τα εξής:  

Όμως είναι προφανές σε όποιον διαβάσει το άρθρο 19 του νομοσχεδίου, τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΕΚΑ διώκονται τόσο για δόλο, όσο και για βαριά αμέλεια. Πού είδε ο ΣΥΡΙΖΑ το ακαταδίωκτο;

Το άρθρο 19 του νομοσχεδίου άλλωστε ακολουθεί τη δομή του άρθρου 33 του Ν. 4389/16 (του ΣΥΡΙΖΑ) για την ΑΑΔΕ με μία διαφορά: στο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπεται δίωξη για βαριά αμέλεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ άραγε έχει πολιτική αμνησία για όλα αυτά;

Για όλα τα υπόλοιπα που επαναλαμβάνονται στην ανακοίνωση ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: εμείς προωθούμε μια μεταρρύθμιση με βάση τις πετυχημένες πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται ένα παρωχημένο και αποτυχημένο σύστημα που βρίσκεται στα όρια του. 

Οι πολίτες και η νέα γενιά μας παρακολουθούν και κρίνουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.