ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόνο για ταξίδια στα νησιά απαραίτητο PCR ή rapid test

18:34 - 01 Ιουλ 2021 | Πολιτική
Μόνο για ταξίδια στα νησιά απαραίτητο PCR ή rapid test
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από την Δευτέρα 5 Ιουλίου για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό οι ενήλικες πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή σε περίπτωση που δεν έχουν εμβολιαστεί αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών είτε αρνητικό rapid τεστ 48 ωρών.

Η κυβέρνηση αποφάσισε συνεπώς τις πληροφορίες για αυστηροποίηση των κανόνων στις μετακινήσεις για τους ανεμβολίαστους ενήλικες, καθώς δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν με self test. Ωστόσο, περιορίστηκε στις μετακινήσεις με πλοία και αεροπλάνα προς τα νησιά

Δεν προχώρησε δηλαδή στην υιοθέτηση του μέτρου και για τις μετακινήσεις με λεωφορεία και τρένα, σημειώνοντας ότι η θέση αυτή θα επανεξεταστεί σύντομα.

Για τους εφήβους 12-17 για τις μετακινήσεις στα νησιά απαιτείται η διενέργεια προηγουμένως οποιουδήποτε τεστ, συμπεριλαμβανομένου και του self test.

Τα παιδιά κάτω των 12 ετών θα μετακινούνται ελεύθερα.

Από το μέτρο εξαιρούνται Εύβοια, Λευκάδα και Σαλαμίνα καθώς και όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση. Θα διακινούνται με εβδομαδιαίο self test όπως συμβαίνει μέχρι και σήμερα.

Εξαιρούνται επίσης και όσοι κινούνται μεταξύ νήσων που είναι σε κοντινές αποστάσεις.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης τη μεταφορά της Μυκόνου από το «κίτρινο» επίπεδο, στο «πορτοκαλί», λόγω αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου.

Στον αντίποδα, οι ενότητες Λάρισας, Ευβοίας, Δυτικής Αττικής, κατεβαίνουν κατηγορία και από το «πορτοκαλί» πηγαίνουν στο «κίτρινο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.