ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πατέλης-Ταμείο Ανάκαμψης:Το 37% των πόρων σε επενδύσεις για το περιβάλλον

21:54 - 01 Ιουλ 2021 | Πολιτική
Πατέλης-Ταμείο Ανάκαμψης:Το 37% των πόρων σε επενδύσεις για το περιβάλλον
«Η κλιματική αλλαγή είναι σημαντική, και θα γίνεται ολοένα εντονότερη και ολοένα και πιο σημαντική ως παράμετρος για επενδύσεις» δήλωσε ο οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Αλέξης Πατέλης στο forum των Δελφών, γνωστοποιώντας ότι το 37% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» θα διοχετευθεί σε επενδύσεις για το περιβάλλον.

Μιλώντας για τη σημασία του τρίπτυχου ESG (Environmental Social Governance), ο κ. Πατέλης τόνισε ότι το ESG είναι κάτι που θα μας απασχολεί για πολλά χρόνια.

Στο τομέα της κοινωνίας, εκεί υπάρχουν πολλά πράγματα που πλέον πρέπει μία επιχείρηση να λαμβάνει υπόψη της για την ανάπτυξή της όπως η διαφορετικότητα, η προστασία του καταναλωτή, αλλά και ο “Νόμος 4706”, που προβλέπει ποσοστώσεις γυναικών στα διοικητικά συμβούλια εισηγμένων εταιριών (25%).

Στο τομέα της εταιρικής διακυβέρνησης η χώρα μας είναι πολύ πίσω είπε ο κ. Πατέλης. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι σύμφωνα με έρευνα του Reuters στην Ελλάδα μόνο 14 από τις 60 εταιρίες που συμμετείχαν σε αυτή έλαβαν βαθμολογία έως 50, με άριστα το 100.

Άλλη έρευνα του περιοδικού Fortune -στην οποία αναφέρθηκε- καταδεικνύει ότι στην Ελλάδα μόνο 200 γυναίκες μετέχουν σε διοικητικά συμβούλια εισηγμένων εταιριών, δηλαδή ποσοστό 16%, την ώρα που ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 34%.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι το 44% των επιχειρήσεων στη χώρα μας έχουν οικογενειακό χαρακτήρα, στις οποίες τουλάχιστον 2 μέλη είναι συνδεδεμένα με την οικογένεια.

«Το ESG δεν είναι ένα ακόμη CSR (Corporate Social Responsibility) και πρέπει οι επιχειρήσεις να το κατανοήσουν. Το 2020 επενδύθηκαν 350 δισ. ευρώ για ESG από Funds», συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.