ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Ανάγκη πιστής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών

22:41 - 01 Ιουλ 2021 | Πολιτική
Τσίπρας: Ανάγκη πιστής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών
Την ανάγκη πιστής εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τον Ζόραν Ζάεφ και ιδίως ως προς τις δημόσιες οντότητες και σχολικά βιβλία.

Του ζήτησε δε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, να προχωρήσει σύντομα στα επόμενα βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση, με αφορμή και το θέμα που δημιουργήθηκε πριν από λίγες ημέρες με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας.

Από την πλευρά του ο Ζόραν Ζάεφ, διαβεβαίωσε ότι δρομολογούνται την επόμενη περίοδο οι αλλαγές σε σχέση με τις ομοσπονδίες που δεν έχουν ακόμα αλλάξει το όνομά τους και ότι ήδη ολοκληρώνονται οι αλλαγές σε ορισμένες από αυτές. Τόνισε δε, ότι τα νέα διαβατήρια με το συνταγματικό όνομα θα διανεμηθούν αυτές τις μέρες και ο ίδιος θα πάρει το δικό του τη Δευτέρα.

Και στην ομιλία του στο «Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών» ο κ. Τσίπρας, επέμεινε στην ανάγκη πίστης εφαρμογής της συμφωνίας, ενώ έστειλε μηνύματα τόσο για την ενταξιακή πορεία των δυτικών Βαλκανίων Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας όσο και προς τη Βουλγαρία και το Κόσοβο.

Στο forum ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση και με τον βοηθό υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Ρίκερ και αύριο θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Σερβίας στην κυρία Μπρνάμπιτς.

Την Ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε στο φόρουμ ο υφυπουργός εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί πίστα η συμφωνία και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της γείτονος είχε συναντήσεις με τον κ. Ρίκερ και τον κ. Ντιμιτρόφ. Στο φόρουμ σήμερα και αύριο συμμετέχουν πρόεδροι και πρωθυπουργοί βαλκανικών χωρών, νυν και πρώην αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκπρόσωποι χωρών της περιοχής.

{https://twitter.com/atsipras/status/1410678111428042755}

{https://twitter.com/atsipras/status/1410668815755747330}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.