ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πελώνη: Μόνη λύση για την αποφυγή εξάρσεων ο εμβολιασμός

13:12 - 05 Ιουλ 2021 | Πολιτική
Πελώνη: Μόνη λύση για την αποφυγή εξάρσεων ο εμβολιασμός
Τη σημασία του εμβολιασμού υπογράμμισε για μια ακόμη φορά κατά τη διάρκεια της σημερινή (5/7) ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως η μετάλλαξη Δέλτα προκαλεί προβληματισμό.

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και σαφές: Το εμβόλιο σώζει ζωές», είπε χαρακτηριστικά η κ. Πελώνη, επισημαίνοντας πως τις τελευταίες μέρες ανακόπηκε η καθοδική πορεία των κρουσμάτων που διαπιστώθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες και πως η μετάλλαξη Δέλτα προκαλεί προβληματισμό.

«Αποτελεσματική απάντηση στη νέα μετάλλαξη αποτελεί μόνο ο εμβολιασμός. Μόνη λύση για την αποφυγή εξάρσεων ο εμβολιασμός», προσέθεσε. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο γίνονται από σήμερα οι μετακινήσεις ενηλίκων προς τα νησιά, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως από τις 7 Ιουλίου που η σημερινή κυβέρνηση κέρδισε τις εκλογές, έχει δρομολογηθεί τολμηρή μεταρρυθμιστή πολιτική. Όπως σημείωσε ψηφίστηκαν 193 νόμοι, ότι η χώρα αντιμετώπισε σοβαρές εξωγενείς απειλές, έχτισε ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες και ο πολίτης άρχισε να εμπιστεύεται ξανά το κράτος.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η χώρα ανέκτησε την εμπιστοσύνη των αγορών, μέσα σε δύο χρόνια και δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια, ενώ υπήρξαν αλλεπάλληλες αναβαθμίσεις στο αξιόχρεό της.

Όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και είναι έτοιμη για ένα άλμα δυναμικής δίκαιης ανάπτυξης.

Μεταξύ άλλων, όσον αφορά τους εμβολιασμού, είπε ότι η κυβέρνηση οργάνωσε και εφαρμόζει υποδειγματική επιχείρηση εμβολιασμού.

«Η κυβέρνηση τηρώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις δρομολόγησε τολμηρή μεταρρυθμιστική πολιτική ξεκινώντας από τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών τις οποίες όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσουν και άλλες. Έχουν ήδη μειωθεί ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων, ο φόρος μερισμάτων, ο εισαγωγικός συντελεστής για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ στα ακριβά φάρμακα για σοβαρές ασθένειες καθώς και στα πέντε νησιά που φιλοξενούν δομές αιτούντων άσυλο, για όσο υπάρχουν αυτές. Έχει ανασταλεί η εισφορά αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και αγρότες καθώς και η επιβολή ΦΠΑ στις οικοδομές και του φόρου υπεραξίας στη μεταβίβαση ακινήτων ενώ θεσπίστηκε χαμηλός φορολογικός συντελεστής για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα», ισχυρίστηκε η ίδια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.