ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρδαλιάς: Κανείς όρθιος στα μπαρ- «Λουκέτο» από την πρώτη παράβαση

19:12 - 06 Ιουλ 2021 | Πολιτική
Χαρδαλιάς: Κανείς όρθιος στα μπαρ- «Λουκέτο» από την πρώτη παράβαση
Στη διασκέδαση των νέων αποδίδει βασικά η κυβέρνηση την αύξηση των κρουσμάτων, για το λόγο αυτό ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε εκτάκτως το απόγευμα της Τρίτης (6/7) νέα μέτρα για την εστίαση και την ψυχαγωγία. Αυστηρά για καθήμενους και χωρίς συνωστισμό, λοιπόν η νυχτερινή διασκέδαση με τα καταστήματα να απειλούνται με λουκέτο από την πρώτη κιόλας παράβαση.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για αλματώδη αύξηση κρουσμάτων μέσα σε μικρό διάστημα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Επικαλέστηκε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε νεαρές ηλικίες, λόγω διασκέδασης σε κλαμπ και μπαρ. Ο μέσος όρους κρουσμάτων έχει πέσει πια, σύμφωνα με τον ίδιο στα 27 έτη. Πρόσθεσε ακόμα με νόημα πως στα νότια προάστια παρατηρείται έξαρση.

Διασωληνώσεις και θάνατοι παραμένουν σε χαμηλή πορεία, πρόσθεσε ο υπουργός και κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί.

"Το 99% όσων χάνουν τη ζωή τους από κορονοϊό είναι ανεμβολίαστοι", σημείωσε και πρόσθεσε πως "υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα ραντεβού, σπεύστε να κλείσετε. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα self test για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών. Αξιοποιήστε τα".

Με βάση τα παραπάνω η κυβέρνηση αποφάσισε ότι από την Πέμπτη (8/7):

Όλοι οι χώροι εστίασης λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχουν οριστεί.

Όπου διαπιστώνονται παραβάσεις τα μαγαζιά θα κλείνουν

Από την πρώτη παράβαση η ποινή θα είναι πρόστιμο 5.000 ευρώ και σφράγισμα για 7 ημέρες. Σε περίπτωση νέας παράβασης το πρόστιμο θα είναι πιο βαρύ και σε ενδεχόμενη 3η παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας του καταστήματος.

Να σημειωθεί πως στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί, θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων εκ των υστέρων, με βάση υλικό από social media, βίντεο και καταγγελίες.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 19:29 - 06 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.