ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παναγιωτόπουλος: Κανονικά η καταβολή αποζημιώσεων στις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας

16:24 - 12 Ιουλ 2021 | Πολιτική
Παναγιωτόπουλος: Κανονικά η καταβολή αποζημιώσεων στις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας
«Η καταβολή των αποζημιώσεων στις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας γίνεται κανονικά, χωρίς να έχουν αναφερθεί καθυστερήσεις. Κατ' εξαίρεση, καθυστέρησε η καταβολή αποζημίωσης σε Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) μόνο στην 114 Πτέρυγα Μάχης, για διαδικαστικούς και λογιστικούς λόγους, ενώ επίκειται, σε σύντομο χρόνο, η επίλυση του ζητήματος». Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ερωτηθείς από τους βουλευτές Νίκο Παπαναστάση και Θανάση Παφίλη επί του θέματος «Απλήρωτα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας».

Σε σχέση με τη μετακίνηση των ΟΒΑ από τις οικείες τους προς τις μονάδες τους κατά τις αργίες, ο ίδιος, διευκρίνισε ότι «εφαρμόζονται οι διατάξεις του ΠΔ 200/93, ενώ η υπηρεσία εξαντλεί όλα τα διατιθέμενα μέσα για την εξυπηρέτηση του προσωπικού και μάλιστα πέραν των προβλεπομένων».

«Τόσο οι οικονομικές αποδοχές όσο και το εργασιακό καθεστώς των ΟΒΑ είναι απολύτως σαφή στις εγκυκλίους, οι οποίες εκδίδονται πριν τον εκάστοτε διαγωνισμό πρόσληψής τους» είπε καταληκτικά στην απάντησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.