ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηλιόπουλος: Ο Μητσοτάκης κατασκευάζει εσωτερικούς εχθρούς

16:49 - 12 Ιουλ 2021 | Πολιτική
«Διχαστικό πρωθυπουργό» χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό της Κεντρικής Μακεδονίας, κατηγορώντας τον ότι «κατασκευάζει εσωτερικούς εχθρούς μέσα στην κοινωνία, προκειμένου να φορτώνει εκεί την αποτυχία των δικών του πολιτικών».

«Ακριβώς αυτό κάνει στο πεδίο του εμβολιασμού», σημείωσε «καθώς η κυβέρνηση έχει πέσει περίπου 30% έξω στον στόχο του 70% πλήρως εμβολιασμένων πολιτών που έλεγε ότι θα είχαμε στις αρχές του καλοκαιριού». «Η άρνηση της ΝΔ να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, και ειδικότερα την πρωτοβάθμια περίθαλψη, οι παλινωδίες της -όπως με το εμβόλιο της Astra Zeneca- που "έσπασαν" την εμπιστοσύνη με τους πολίτες και η αδυναμία της να λύσει έγκαιρα σημαντικά ζητήματα, όπως ο εμβολιασμός των ευάλωτων ομάδων με προβλήματα μετακίνησης, όλα αυτά "φωτίζουν" το πώς φτάσαμε σε αυτήν την αποτυχία στον εμβολιασμό», υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Η συζήτηση για τα προνόμια που έχει ανοίξει η κυβέρνηση σηματοδοτεί ακριβώς την προσπάθειά της να μετακυλίσει τις δικές της ευθύνες στους πολίτες", τόνισε για να συμπληρώσει: «Και την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι έχουμε παραπάνω περιφερειακά νοσοκομεία από όσα χρειαζόμαστε». «Το σχέδιο αυτό για κλείσιμο νοσοκομείων, εν μέσω πανδημίας, είναι ξεκάθαρο υγειονομικό σαμποτάζ», επεσήμανε.

Όπως είπε, «η κυβέρνηση εφαρμόζει βέβαια μία βαθιά αντικοινωνική πολιτική σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, με τον αποκλεισμό 25.000 περίπου μαθητών από το δημόσιο πανεπιστήμιο, με τον αντεργατικό νόμο που θεσμοθετεί το 10ωρο και τις απλήρωτες υπερωρίες αλλά και με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα τζογάρει εισφορές και συντάξεις και το οποίο θα στοιχίσει στους πολίτες περισσότερο από 70 δισ.».

Σε ερώτηση σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Ηλιόπουλος επανέλαβε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος για οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση, έχοντας ως εφόδιο το πρόγραμμά του, το οποίο διακρίνεται σε τρεις κύριους άξονες: Την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους -πρώτα απ' όλα του ΕΣΥ και της Παιδείας-, τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους των επιχειρήσεων με διαγραφή ενός μέρους του -ώστε να αποφύγουμε ένα τεράστιο κύμα λουκέτων- αλλά και τη στήριξη της εργασίας, με αύξηση του κατώτατου μισθού, ισχυρό πλαίσιο συλλογικών συμβάσεων και ανασυγκρότηση των ελεγκτικών μηχανισμών».

Σε σχέση με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 19χρονης στην Ηλιούπολη και τους χειρισμούς της αστυνομίας, ο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «η αντιμετώπιση του θύματος από την αστυνομία δημιουργεί πάρα πολλά ερωτηματικά». «Σύμφωνα με πολύ σοβαρές καταγγελίες, η κοπέλα έγινε επί πολλές ώρες "μπαλάκι" ανάμεσα σε διάφορες υπηρεσίες της αστυνομίας ενώ της στερήθηκε επί 12 ώρες η επαφή με τους δικηγόρους της», επεσήμανε. «Ο κ. Χρυσοχοΐδης αντί να απολογηθεί για όλα αυτά -τα οποία έχουν και άρωμα συγκάλυψης- επιλέγει να επιτεθεί στην αντιπολίτευση. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν θα ήταν στη θέση του εδώ και καιρό, αλλά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται ότι εφαρμόζει με τον καλύτερο τρόπο το δόγμα "ανασφάλειας" για τους πολίτες και τα δημοκρατικά δικαιώματα», ανέφερε.

Κλείνοντας, με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για «διπλή παρανομία στο πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη την περίοδο 2016-2020», ο κ. Ηλιόπουλος είπε: «Δεν γίνεται τα πολιτικά πρόσωπα να έχουν ασυλία και να ισχύουν για αυτά διαφορετικοί κανόνες σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες». «Είναι αυτονόητο ότι όταν ένας πρωθυπουργός φέρεται να παραβιάζει τους κανόνες για τη δήλωση περιουσιακών στοιχείων, πρέπει να υπάρξουν σαφείς απαντήσεις, όχι προς την αντιπολίτευση, αλλά προς την κοινωνία», είπε καταληκτικά.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.