ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας- Από πότε ισχύει

08:05 - 13 Ιουλ 2021 | Πολιτική
Από την προσεχή Παρασκευή και έως τα τέλη του Αυγούστου οι κλειστοί χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας θα είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους πολίτες.

Ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του τόνισε σχετικά: «Από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών. Τότε θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί. Είναι μία πρακτική που ακολουθούν ήδη χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο».

«Αυτό σημαίνει ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού η ψυχαγωγία, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους, ώστε να μην ευνοείται η μετάδοση του ιού. Τα καταστήματα θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων. Όμως και οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί», πρόσθεσε.

Η απόφαση ακυρώνει το "μικτό" σύστημα που είχε αρχικά αποφασιστεί και το οποίο έδινε στους επιχειρηματίες την επιλογή για το αν θα μπορούν να φιλοξενήσουν και ανεμβολίαστους πολίτες ή όχι. Οι αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες εστίασης, αλλά και η αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε την κυβέρνηση στο να αλλάξει ρότα.

Έτσι, από το τέλος της εβδομάδας οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου σε κλειστούς χώρους διασκέδασης. Η αλήθεια είναι πως για το καλοκαίρι μάλλον δεν είναι και μεγάλο το "πλήγμα", ωστόσο, η κυβέρνηση πιστεύει πως είναι πιο δίκαιο και παράλληλα ελπίζει πως ορισμένοι (έστω λίγοι) θα αναγκαστούν να εμβολιαστούν για να μπορούν να διασκεδάσουν με τους φίλους τους.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.