ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοχάρης: Σημαντική συνεισφορά της Γερμανίας στην τουριστική οικονομία της Ελλάδας

21:18 - 13 Ιουλ 2021 | Πολιτική
Θεοχάρης: Σημαντική συνεισφορά της Γερμανίας στην τουριστική οικονομία της Ελλάδας
Για τη σημαντική συνεισφορά της Γερμανίας στην τουριστική οικονομία της Ελλάδας μίλησε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης από το βήμα της τακτικής γενικής συνέλευσης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Ελλάδας τονίζοντας ότι και φέτος θα πρωταγωνιστήσει στις ροές τουριστών προς την χώρα μας.

Ήδη για τον μήνα Ιούνιο τα πρώτα στοιχεία φανερώνουν 260.000 αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα από τη Γερμανία, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς εφέτος, όπως επεσήμανεο Ελληνας υπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι την Ελλάδα επισκέφτηκαν 1,5 εκατομμύριο Γερμανοί και τα έσοδα για την ελληνική οικονομία ανήλθαν σε 1,13 δισ. ευρώ, σημείωσε ο ίδιος. Το 2019 χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό οι αφίξεις από την Γερμανία ανήλθαν σε 4 εκατομμύρια και τα έσοδα σε 4 δισ ευρώ.

Στην παρέμβαση του ο υπουργός έκανε ενδελεχή αναφορά στο σχέδιο ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού, ενώ μίλησε για ένα οργανωμένο πλάνο, που πέρυσι μάλιστα πέτυχε και διεθνή αναγνώριση, φέτος ανέφερε, ότι υπάρχει αισιοδοξία αλλά όχι εφησυχασμός. Επιπλέον, εξήρε την πολύ καλή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και υπογράμμισε ότι τουρισμός δεν υφίσταται χωρίς υγειονομική ασφάλεια στους τουριστικούς προορισμούς.

Ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε εκ νέου την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς και σε σχέση με την αγορά της Αγγλίας τόνισε ότι καταγράφεται σημαντική κινητικότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.