ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πελώνη:Όχι σε νέο lockdown-Ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του

08:42 - 14 Ιουλ 2021 | Πολιτική
Για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού αλλά και τα μέτρα μίλησε σήμερα (14/7) στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η ίδια υπογράμμισε πως συμφωνεί με τα όσα είπε ο καθηγητής Νίκος Σύψας, λέγοντας πως έχουμε δύο επιλογές. «Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε».

Όπως σημείωσε, βρισκόμαστε σε μια άλλη φάση της πανδημίας όπου το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα προστασίας των γύρω μας και αυτοπροστασίας. «Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του».

Η εκπρόσωπος της κυβέρνησσης υπογράμμισε ότι «ελπίζουμε ότι μέχρι τέλος καλοκαιριού να έχουμε γύρω στο 70% ανοσία» και πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, επεσήμανε ότι «δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να ξαναπάει σε lockdown».

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, η κ. Πελώνη αναφέρθηκε σε κλιμακωτή προσέγγιση, εξηγώντας πως «ξεκινάμε από αυτά που ανακοινώθηκαν και μετά θα υπάρξει έκδοση σχετικής ΚΥΑ».

Παράλληλα, για το αν θα προχωρήσουν και σε άλλους τομείς με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, υποστήριξε πως «όλα εξετάζονται και αξιολογούνται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος.»

Εξήγησε, δε, ότι όσοι δεν εμβολιαστούν, στην ουσία θα έχουν «άδεια άνευ αποδοχών», ενώ τα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω στην πορεία.

Σχετικά με τα μέτρα για τους χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, ανέφερε ότι από Παρασκευή θα επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας. Επίσης, είναι καθήκον του εργαζόμενου και του καταστηματάρχη να τηρηθούν τα μέτρα. 

Σχολίασε, μάλιστα, ότι οι εμβολιασμένοι έχουν παραπάνω ελευθερίες.

Κλείνοντας, σχετικά με τους εμβολιασμούς των παιδιών κάτω των 15 ετών αλλά και την επιστροφή τους στις τάξεις, η κ. Πελώνη είπε πως η πρόθεση είναι να επιστρέψουν οι μαθητές κανονικά.

Επιπλέον, οι εμβολιασμοί των παιδιών κάτω των 15 ετών είναι κάτι που συζητείται και το αξιολογούν οι επιστήμονες.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.