ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση να εξηγήσει τι πήγε λαθος στους εμβολιασμούς

13:46 - 14 Ιουλ 2021 | Πολιτική
«Η κυβέρνηση πρέπει σίγουρα να εξηγήσει τι πήγε τόσο λάθος και από το 70% των πολιτών που έλεγε ότι θα είχαμε πλήρως εμβολιασμένους στις αρχές του καλοκαιριού, είχαμε μόλις το 40% στις αρχές Ιουλίου -δηλαδή έπεσε 30% έξω από το στόχο». «Κάποιος πρέπει να φταίει, δεν μπορεί στη χώρα της “ατομικής ευθύνης”, οι μόνοι που δεν έχουν ποτέ ευθύνη να είναι ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και οι κυβερνητικοί βουλευτές», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας την Τετάρτη (14/7) στον ΣΚΑΪ.

«Οι συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης σε διάφορα ζητήματα, όπως με το εμβόλιο της Astra Zeneca, τα προβλήματα με την κατανομή των εμβολίων στη χώρα –όταν υπάρχουν περιοχές που πρέπει να κάνεις ολόκληρο ταξίδι για να έχεις πρόσβαση σε συγκεκριμένο εμβόλιο- όλα αυτά οδήγησαν στο σημερινό αρνητικό αποτέλεσμα», είπε ο ίδιος.

Ο ίδιος επανέλαβε το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, όχι με όρους ατομικής ευθύνης αλλά με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης, γιατί σε μία πανδημία δεν είναι ο καθένας μόνος του, είμαστε όλοι και όλες μαζί». «Αυτό το “όλοι μαζί” σπάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον τρόπο που λειτουργεί αυτή τη στιγμή», επεσήμανε.

«Σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως στους υγειονομικούς και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υποχρεωτικός», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, «αλλά με πολύ προσεκτικό σύστημα κινήτρων-αντικινήτρων, ώστε να μην έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα». «Είναι διαφορετικό, για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος –που δεν έχει εμβολιαστεί- να έχει την υποχρέωση να προσέρχεται στο χώρο εργασίας νωρίτερα για να κάνει τεστ, και είναι διαφορετικό να λέμε ότι κάποιος θα χάσει τη δουλειά του», εξήγησε. «Αν υπάρξει τέτοιου είδους αντιμετώπιση, στη μεγάλη κλίμακα  της κοινωνίας είναι πολύ πιθανό ο κόσμος να πολωθεί προς την αντίθετη πλευρά», επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Χαρακτήρισε δε ανορθολογικό το ότι «στην εστίαση οι πελάτες θα διαχωρίζονται, αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί, στο μετρό ή στο λεωφορείο, στα μέσα μεταφοράς είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο».

Κλείνοντας, σε σχέση με την προανακριτική της Βουλής, ο Νάσος Ηλιόπουλος επεσήμανε στον «ΣΚΑΪ» ότι «η συγκεκριμένη διαδικασία ήταν ένα μεγάλο δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, γιατί υπενθύμισε σε όλους τους πολίτες ότι η πρώτη φορά που τηρήθηκε η συνταγματική υποχρέωση των καναλαρχών να πληρώνουν για τις συχνότητες που χρησιμοποιούν, ήταν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

«Το αφήγημα που προσπάθησε να στήσει όλο το προηγούμενο διάστημα η ΝΔ κατέρρευσε με πάταγο. Αναρωτιέται κανείς, αν ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προσπαθούν να μας πείσουν σήμερα, προσπάθησε δήθεν να ελέγξει την ενημέρωση χωρίς καμία ροή χρήματος, τότε η λίστα Πέτσα και τα σχεδόν 40 εκ. που έχει δώσει η ΝΔ στα μέσα ενημέρωσης, τι ακριβώς είναι;», είπε καταληκτικά ο κ. Ηλιόπουλος.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:43 - 14 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.