ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβερνητική προειδοποίηση για τοπικά lockdown και σε άλλα νησιά

13:03 - 19 Ιουλ 2021 | Πολιτική
Κυβερνητική προειδοποίηση για τοπικά lockdown και σε άλλα νησιά
Προειδοποίηση για νέα τοπικά «μίνι» lockdown στα πρότυπα της Μυκόνου και σε άλλους νησιωτικούς περιορισμούς απηύθυνε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών.

Η κ. Πελώνη, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έχουμε πει εξ αρχής ότι η πανδημία είναι δυναμική κατάσταση, την οποία παρακολουθούμε και όπου χρειαστεί παρεμβαίνουμε, με σημειακές παρεμβάσεις τέτοιου τύπου, όπως έγινε με τη Μύκονο. Πρόκειται κυρίως για μέτρα περιορισμού μεταμεσονύκτιας διασκέδασης».

«Με αφορμή αυτό θα πρέπει να πω ότι αυτό είναι ένα καμπανάκι για όλους να τηρούν τα μέτρα. Και είναι το ελάχιστο που ζητάμε από τους τουριστικούς προορισμούς, που θεωρούμε αυτονόητο. Ελπίζουμε ότι θα τηρηθούν τα μέτρα για να μη χρειαστεί να παρέμβουμε».

Mόνο εμβολιασμένοι σε μαγαζιά το φθινόπωρο

Ερωτηθείσα ειδικότερα να σχολιάσει δημοσίευμα αν από το Σεπτέμβριο η κυβέρνηση σχεδιάζει να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι στα καταστήματα λιανικής στο πλαίσιο των διευκολύνσεων, η κ. Πελώνη σχολίασε ότι «είμαστε στον Ιούλιο, ελπίζω πως όλοι θα σπεύσουμε για να κτίσουμε το συντομότερο δυνατόν το τείχος ανοσίας αυτό έχει σημασία». 

«Ανακοινωθήκαν και τα πεδία της υποχρεωτικότητας, προσβλέπουμε ότι θα μπούμε στο φθινόπωρο με ένα καλό ποσοστό (εμβολιασμών). Τα του φθινοπώρου θα τα συζητήσουμε το φθινόπωρο». 

«Επείγει και ο εμβολιασμός των νέων μας που αποτελούν σήμερα τον κύριο όγκο των νέων κρουσμάτων που μπορούν να γίνουν επιταχυντές στη επιστροφή μας στην κανονικότητα» δήλωσε η κ. Πελώνη. 

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, έχουν γίνει ήδη πάνω από 9.720.000 εμβολιασμοί, έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση πάνω από 5.430.000 συμπολίτες μας και έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 4.590.000.  

Τα νέα δεδομένα, ωστόσο, σημείωσε η κ., Πελώνη σε συνδυασμό με τη σταδιακή επικράτηση του πολύ πιο μεταδοτικού στελέχους «Δέλτα»  καθιστούν ακόμη πιο επιτακτικό τον άμεσο εμβολιασμό των μεγαλύτερων, αλλά και των πιο ευπαθών συμπολιτών μας που κινδυνεύουν από σοβαρή λοίμωξη. «Επείγει, ωστόσο, και ο εμβολιασμός των νέων μας που αποτελούν σήμερα τον κύριο όγκο των νέων κρουσμάτων και μπορούν να γίνουν επιταχυντές της επιστροφής μας στην κανονικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:27 - 19 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.