ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλακιωτάκης: Κοινό το ενδιαφέρον για τη διαλεύκανση της υπόθεσης Βαλυράκη

22:21 - 19 Ιουλ 2021 | Πολιτική
«Το ενδιαφέρον είναι κοινό για την διαλεύκανση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, απαντώντας σε δύο επίκαιρες ερωτήσεις που κατατέθηκαν από τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδο και Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο κ. Πλακιωτάκης υποστήριξε πως «από την πρώτη στιγμή οι διαδικασίες διερεύνησης έγιναν ακριβώς όπως έπρεπε υπό την επίβλεψη πάντα του αρμόδιου εισαγγελέα. Η δικαιοσύνη ακολουθεί τους δικούς της κανόνες, διότι τα πορίσματα της οφείλουν να είναι ακριβή, αντικειμενικά, δίκαια. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση της εξιχνίασης της υπόθεσης του Σήφη Βαλυράκη».

Ο υπουργός υπογράμμισε πως έχει «πλήρη εμπιστοσύνη στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος όπως και στην ελληνική Δικαιοσύνη». Είπε πως οι Λιμενικοί ως «προανακριτικοί υπάλληλοι τελούν πάντοτε υπό τις εντολές και οδηγίες του αρμόδιου εισαγγελέα». Χρειάζεται, σύμφωνα με τον ίδιο, «να ολοκληρωθεί η διαδικασία». Δεν πρόκειται «για μία απλή υπόθεση. Η Δικαιοσύνη βαδίζει και συγκροτημένα, αλλά και συστηματικά με τον τρόπο που πρέπει».

Όσον αφορά την καταγγελία που έχει γίνει από την οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη για πιθανές ολιγωρίες ή παραλείψεις στη διερεύνηση των αιτίων από πλευράς των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, ο υπουργός τόνισε ότι αυτή έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιά και περιμένουμε το αποτέλεσμά της. Ευχήθηκε «σύντομα να έχουμε οριστικές απαντήσεις. Δεν υπάρχει καθυστέρηση. Είναι ο χρόνος που απαιτείται από την προανακριτική διαδικασία αλλά και τις δικαστικές αρχές προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο τους».

Οι βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος και Βασίλης Κεγκέροογλου κατήγγειλαν ολιγωρία στη διερεύνηση καθώς, όπως υποστήριξαν, ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός στις 24 Ιανουαρίου του 2021. Στις 16 Απριλίου 2021 εμφανίζεται ο πρώτος μάρτυρας, ο οποίος καταθέτει αυτά που είδε και που δεν οδηγούν στην εκδοχή του ατυχήματος, αλλά της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως ή εξ αμελείας και από τότε, στις 12 Ιουλίου 2021 καλούνται ως ύποπτοι να καταθέσουν ανωμοτί δύο άνθρωποι, οι οποίοι έχουν ήδη κατονομαστεί και υποδειχτεί ως εμπλεκόμενοι. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου σημείωσε πως «η προανάκριση από το Λιμενικό Σώμα καρκινοβάτησε και πελαγοδρόμησε, με ύποπτο και απαράδεκτο τρόπο. Από την αρχή κάποιοι ήθελαν να δημιουργήσουν την εικόνα ότι πρόκειται περί ατυχήματος» επισημαίνοντας πως «η οικογένεια του θύματος και ο δικηγόρος της ευθέως έχουν κάνει λόγο για προσπάθεια κουκουλώματος», ζητώντας από τον υπουργό να ελέγξει όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα και εάν ζητήσει πειθαρχικό έλεγχο στο Λιμενικό Σώμα για την τήρηση της διαδικασίας που ακολουθήθηκε.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:03 - 19 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.