ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δένδιας: Ξεκάθαρη τοποθέτηση του Ισραήλ απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα

13:31 - 21 Ιουλ 2021 | Πολιτική
Δένδιας: Ξεκάθαρη τοποθέτηση του Ισραήλ απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα
Για ξεκάθαρη ισραηλινή τοποθέτηση καθώς και «τη δυνατότητα ευθείας συνεννόησης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για την επιβολή της διεθνούς νομιμότητας στην Ανατολική Μεσόγειο», σχετικά με την τουρκική επιθετικότητα και την τουρκική στάση στο θέμα του Κυπριακού, μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έπειτα από τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γιαΐρ Λαπίντ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως είχε μια «μακρά και ενδιαφέρουσα συνομιλία» με τον Ισραηλινό ομόλογό του, «κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η στρατηγική σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ». «Είχα την ευκαιρία να του εκθέσω τις ελληνικές απόψεις» υπογράμμισε. «Η Ελλάδα είναι πάντοτε υπέρ του Διεθνούς Δικαίου, υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών ως τη λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος, καθώς και το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα».

«Και βέβαια συζητήσαμε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο: την τουρκική επιθετικότητα, την απαράδεκτη τουρκική στάση στο θέμα του Κυπριακού», επεσήμανε χαρακτηριστικά. «Τον ευχαρίστησα για την ξεκάθαρη ισραηλινή τοποθέτηση και επίσης για τη δυνατότητα ευθείας συνεννόησης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για την επιβολή της διεθνούς νομιμότητας στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε καταληκτικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.