ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκκληση Μητσοτάκη σε δασκάλους και καθηγητές: Σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε!

11:04 - 22 Ιουλ 2021 | Πολιτική
Έκκληση Μητσοτάκη σε δασκάλους και καθηγητές: Σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε!
Έκκληση στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν απηύθυνε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας την Πέμπτη (22/7) στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Οι συνέπειες της Covid-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας», που συνδιοργανώνουν το υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και διεξάγεται στο Καβούρι.

Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, επεσήμανε πως οι κυβερνήσεις έχουν καθήκον να φωτίσουν τον κόσμο της ψυχικής υγείας που συχνά παραμένει σκοτεινός. «Μιλάμε για βασικό συστατικό της υγείας. Προϋποθέτει δράσεις τώρα», υποστήριξε, ενώ σημείωσε πως κατά την περίοδο της πανδημίας ο σωματικός πόνος συνοδεύεται πολλές φορές από ψυχικό πόνο και εκδηλώνεται με πολλές μορφές.

«Κοντά στον Γολγοθά αυτών των ασθενών υπάρχει ο θρήνος των συγγενών τους», συμπλήρωσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι αναμφίβολα η ψυχική υγεία είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για όλες τις κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, απαιτούνται δράσεις για την πρόληψη και τη θεραπεία και ένα πρώτο βήμα είναι να συζητάμε περισσότερο και πιο ανοικτά. «Να μιλάμε ανοικτά για το στίγμα, το οποίο συχνά συνοδεύει την ψυχική ασθένεια», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολεία και εμβολιασμοί

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρόλοτων σχολείων στην ψυχική υγεία των παιδιών και υπογράμμισε πως πρέπει να φροντίσουμε ώστε την επόμενη σεζόν να λειτουργήσουν κανονικά. Γι' αυτό και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν.

\«Με απασχολεί ιδιαίτερα το ζήτημα της ψυχικής υγείας των παιδιών και εφήβων» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας ένα παράδειγμα αναφορικά με την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στις τάξεις τη νέα σχολική χρονιά.

«Ποια είναι η καλύτερη πολιτική για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, εν μέσω πανδημίας; Η καλύτερη πολιτική είναι τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία όσο πιο γρήγορα γίνεται. Για το λόγο αυτό, ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών είναι τόσο σημαντικός. Αν ένας εκπαιδευτικός στο δημοτικό σχολείο νοσήσει, τότε είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί. Σε αυτή την περίπτωση, το σχολείο ή ένα τμήμα του ίσως χρειαστεί να κλείσει για μια εβδομάδα ή για δύο εβδομάδες. Για το λόγο αυτό, από αυτό το βήμα, καλώ όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, δασκάλους και καθηγητές. Σας παρακαλώ: Εμβολιαστείτε! Για να είμαστε και εμείς σε θέση να ξανανοίξουμε τα σχολεία μας με ασφάλεια και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα τον Σεπτέμβριο» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Να σημειωθεί πως η κυβέρνηση υπολογίζει κοντά στο 70-75% τους εμβολιασμούς εκπαιδευτικών, αλλά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τόνισε πως το ποσοστό αυτό δεν αρκεί, ανοίγοντας ουσιαστικά τη συζήτηση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς εκπαιδευτικών.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:04 - 22 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.