ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποχρεωτικό rapid test για όλους τους ανεμβολίαστους σε εστίαση-τουρισμό πανελλαδικά

17:33 - 22 Ιουλ 2021 | Πολιτική
Υποχρεωτικό rapid test για όλους τους ανεμβολίαστους σε εστίαση-τουρισμό πανελλαδικά
Τα επόμενα 24ωρα θα κριθεί το εάν θα συνεχιστούν τα περιοριστικά μέτρα πέραν της Δευτέρας στη Μύκονο, γνωστοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υπουργός σημείωσε ότι η εικόνα είναι ελαφρώς καλύτερη.

Ο υφυπουργός γνωστοποίησε δε ότι θα γίνονται πλέον δυο τεστ την εβδομάδα (ένα self test και ένα rapid test) σε όλους τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους στον τουρισμό σε πανελλαδική κλίμακα.

H Μετάλλαξη Δέλτα είναι 44 φορές πιο μεταδοτική

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε ότι υπάρχει μετατόπιση της διασποράς της πανδημίας σε μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς από τους νέους ανθρώπους που νόσησαν παρατηρήθηκε μετακίνηση του ιού προς ανεμβολίαστους. «Αυξάνονται τα κρούσματα σε ηλικίες 40-60 ετών», είπε για να συμπληρώσει ότι αυτό «θα οδηγήσει σε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και σε πίεση στο σύστημα υγείας».

Κατόπιν η καθηγήτρια έκανε έκκληση: «Επείγει ο άμεσος εμβολιασμός των ενηλίκων άνω των 40 ετών». Πρόσθεσε δε ότι το 99% των πολιτών που χρειάστηκε να διασωληνωθούν αφορούσε σε ανεμβολίαστους ή μερικώς εμβολιασμένους.

Τόνισε ότι η Μετάλλαξη Δέλτα είναι 44 φορές πιο μεταδοτική από την «Α».

Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε την επέκταση του μέτρου του διπλού testing για τους εργαζόμενους στον τουρισμό σε όλη την επικράτεια:

    • Μια φορά με τη μέθοδο του self test
    • Μια φορά με αυτή του rapid.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.