ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Όχι σε υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών-Ναι σε υποχρεωτικά τεστ

12:28 - 27 Ιουλ 2021 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Όχι σε υποχρεωτικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών-Ναι σε υποχρεωτικά τεστ
Από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιβάλλει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στους εκπαιδευτικούς, ωστόσο, σημείωσε πως από τη νέα σχολική χρονιά όσοι δάσκαλοι και καθηγητές είναι ανεμβολίαστοι, θα πρέπει να υποβάλλονται σε εργαστηριακά τεστ.

Στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για το νέο σχολείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε έκκληση στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν και ζήτησε σε αυτή την προσπάθεια τη συνδρομή όλων των κομμάτων και των εμβολιασμένων συναδέλφων τους.

Πρόσθεσε δε πως οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα υποβάλλονται σε συχνά εργαστηριακά τεστ προκειμένου να εισέλθουν στις τάξεις τους.

Αποκάλυψε επίσης ότι η κυβέρνηση εξέτασε το ενδεχόμενο να επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ωστόσο στην παρούσα φάση έκρινε ότι δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση.

Το 70% των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί και τώρα, τόνισε ο πρωθυπουργός,και αυτός ο αριθμός θα πρέπει να ανέβει ακόμη περισσότερο, καθώς θα είναι δύσκολη η αναπλήρωσή τους από το φθινόπωρο εάν νοσήσουν μαζικά εκπαιδευτικοί.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των εφήβων 12 – 15 ετών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν είχα παιδί σε αυτή την ηλικία, δεν θα είχα δισταγμό. Υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις από τον εμβολιασμό των εφήνων. Αυτή είναι η σωστή λύση. Τα παιδιά πάνω από 12 ετών πρέπει να εμβολιαστούν και παροτρύνω τους γονείς σε συνεννόηση με τους οικογενειακούς γιατρούς, να κάνουν αυτό το βήμα».

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 12:34 - 27 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.