ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Άγνοια της κυβέρνησης για το τι σημαίνει ελληνικό πανεπιστήμιο

13:38 - 27 Ιουλ 2021 | Πολιτική
Τσίπρας: Άγνοια της κυβέρνησης για το τι σημαίνει ελληνικό πανεπιστήμιο
Την ιδεοληψία και την αλαζονεία του πρωθυπουργού κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από το βήμα της Βουλής, καταλογίζοντάς του ότι τόσο στα θέματα Παιδείας όσο και στους άλλους τομείς της πολιτικής του, αυτό που επιδιώκει είναι την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Ο κ. Τσίπρας έστρεψε προσωπικά τα πυρά του στον πρωθυπουργό και στην υπουργό Παιδείας, κατηγορώντας τους ότι «έχουν άγνοια του ελληνικού Πανεπιστημίου και της διαδικασίας των εξετάσεων». 

Κατά την εκκίνηση της ομιλίας του, μάλιστα, υπογράμμισε: «Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για 45 λεπτά αλλά δεν μίλησε για την ουσία, ότι χιλιάδες νέα παιδιά και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε ένα δραματικό δίλημμα: αν θα πρέπει να βρουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού ή να πάνε σε ένα αμφιβόλου αξίας κολλέγιο». Υποστήριξε ότι λόγω της κρισιμότητας του θέματος στη σημερινή του ομιλία περιορίζεται στην Παιδεία και συμπλήρωσε «θα βρούμε χρόνο να μιλήσουμε για την πανδημία που βρισκόμαστε από φιάσκο σε φιάσκο και από αδιέξοδο σε αδιέξοδο αλλά και για τα θέματα ισονομίας που δεν τηρείτε». 

Στη συνέχεια είπε: «Είσαστε η μοναδική κυβέρνηση που αλλάξατε το σύστημα εισαγωγής και το εφαρμόσατε την ίδια χρονιά, δίχως χρόνο προσαρμογής», ενώ καταλόγισε στον πρωθυπουργό και στην υπουργό Παιδείας ότι έχουν άγνοια του ελληνικού Πανεπιστημίου και των εξετάσεων. «Πήγατε στο κολλέγιο και σπουδάσατε στο εξωτερικό δίχως να περάσετε από το ελληνικό Πανεπιστήμιο», είπε χαρακτηριστικά. 

Επιπλέον, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την υπουργό για δόλο και δολοπλοκία γιατί όπως τόνισε «ενώ είπατε ότι κόβονται μαθητές με 3 και με 4 λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, τελικά κόβονται και άριστοι μαθητές» και ρώτησε: «θα διορθώσετε αυτή την αδικία;».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε σε ότι αφορά τον αριθμό των εισακτέων πως και μια επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «θα σεβαστούμε τις 77.000 θέσεις που θεσπίσατε αλλά ούτε μια θέση δεν θα μείνει κενή και δεν θα κρυφτούμε πίσω από τις διοικήσεις των ιδρυμάτων».

Επιπλέον, δεσμεύτηκε πως θα ανοίξει παράλληλο μηχανογραφικό για τους αποφοίτους του 2021, ενώ για τους υποψήφιους που εισήχθησαν σε τμήμα όχι της επιλογής τους θα δοθεί περιθώριο μεταγραφής.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για πράξη αποκατάστασης δικαιοσύνης, υπογραμμίζοντας πως ότι είναι δίκαιο θα πρέπει να γίνεται πράξη, ενώ μίλησε για δέσμευση και σχεδιασμό ώστε να διπλασιαστεί η χρηματοδότηση στο πανεπιστήμιο και τον αριθμό των εκπαιδευτικών στα πανεπιστήμια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.