ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πατέλης: Χαμηλότερος εταιρικός φόρος πιθανώς για εταιρείες που συγχωνεύονται

13:11 - 28 Ιουλ 2021 | Πολιτική
Πατέλης: Χαμηλότερος εταιρικός φόρος πιθανώς για εταιρείες που συγχωνεύονται
Τις επόμενες ημέρες θα έρθει η προκαταβολή του Ελλάδα 2.0, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψήφισης των συμβάσεων από τη Βουλή, σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης. Ο ίδιος προανήγγειλε τα κίνητρα για «επιχειρήσεις που θα συγχωνευθούν και γενικότερα μετασχηματιστούν» κάνοντας λόγο για «πιθανώς χαμηλότερο εταιρικό φόρο για ένα διάστημα ή μπορεί και να τους βοηθήσουμε στα έξοδα αυτής της προσπάθειας».

Οι ανακοινώσεις πρόκειται να γίνουν από τον Πρωθυπουργό κοντά στον Σεπτέμβριο, αφού θα ενταχθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο του Φθινοπώρου. Σημειώνεται πως μία από τις μεταρρυθμίσεις του Ελλάδα 2.0 στο πεδίο των φορολογικών μέτρων αφορά στις συγχωνεύσεις με τους όρους των κινήτρων να μην έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

 Ο κ. Πατέλης περιέγραψε τα έργα 1,4 δισ. ευρώ που έχουν ξεκινήσει όπως είναι η ψηφιοποίηση του κτηματολογίου και των υποθηκοφυλακείων, οι οπτικές ίνες αλλά και ο Ε65. Και χαρακτήρισε ως πιο μεγάλη πρόκλησή τα δάνεια.

Σε σχέση με τον τουρισμό, έκανε λόγο για άνοδο των κρατήσεων που δημιουργεί αισιοδοξία. Συμφώνησε ότι είναι συντηρητικός και μάλλον κάποια στιγμή θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω ο στόχος για άνοδο του ΑΕΠ κατά 3,6% φέτος. «Αλλά είμαστε μία συντηρητική κυβέρνηση και προτιμούμε να περιμένουμε να έρθουν τα στοιχεία και μετά να κάνουμε τις αναθεωρήσεις μας. Νομίζω μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα», υποστήριξε.

Σε σχέση με την έκθεση της επιτροπής ΛΟΑΤΚΙ, που παραδόθηκε στον Πρωθυπουργό πριν από μερικές εβδομάδες, υπογράμμισε πως θα υπάρχει σταδιακή εφαρμογή των προτάσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.