ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

KINAΛ: Μόλις 30.000 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση στο Ταμείο Ανάκαμψης

17:21 - 28 Ιουλ 2021 | Πολιτική
KINAΛ: Μόλις 30.000 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση στο Ταμείο Ανάκαμψης
Τους χειρισμούς της κυβέρνησης ως προς την κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης καυτηρίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αντί διαλόγου και συναίνεσης, η κυβέρνηση επέλεξε να μη γίνει δημόσια συζήτηση ούτε διαβούλευση, πέρα από κάποιες τυπικές προσκλήσεις σε συγκεκριμένους φορείς».

Παράλληλα, τόνισε ότι το σχέδιο που παρουσιάστηκε έχει κυρίως μεταπρατικό και όχι αναπτυξιακό χαρακτήρα, καθώς :

–    Δεν θα υπάρξει διάχυση των πόρων, αφού θα ξοδευτούν εντός ενός κλειστού οικονομικού και επιχειρηματικού κύκλου, που μέλη του έχει τους λίγους και καλούς, με τους οποίους η κυβέρνηση έχει επιλέξει να συνομιλεί και να συνεργάζεται.

–     Η ρευστότητα και τα δάνεια θα συνεχίσουν να είναι άγνωστα προϊόντα για τους μικρομεσαίους, τους επαγγελματίες ή τους βιοτέχνες, που μετά τον αποκλεισμό τους από τη ρευστότητα των τραπεζών, αποκλείονται και από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Να σημειωθεί ότι μόνο 30.000 από τις 400.000 επιχειρήσεις και τα 830.000 ενεργά επιχειρηματικά ΑΦΜ έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό.

Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε στην εκτελεστική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία τονίζει πως η χώρα μας εμφανίζει υπερβολικές μακροοικονομικές ανισορροπίες σε συνθήκες υψηλής ανεργίας και χαμηλής δυνητικής ανάπτυξης, σημειώνοντας:

«Αυτή η επισήμανση από μόνη της κατεδαφίζει το πανηγυρικό αφήγημα που καλλιεργείται από την Kυβέρνηση για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης… Το Ταμείο Ανάκαμψης δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός ενός βίαιου μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας, με την εξαφάνιση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.