ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόθεν έσχες– Δημήτρης Κουτσούμπας: Τι εισοδήματα δήλωσε

11:51 - 29 Ιουλ 2021 | Πολιτική
Πόθεν έσχες– Δημήτρης Κουτσούμπας: Τι εισοδήματα δήλωσε
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο πόθεν έσχες του 2019 δηλώνει ετήσιο εισόδημα 73.466,98 ευρώ. Βέβαια, ένα μέρος του καταβάλλεται στα ταμεία του ΚΚΕ.

Η σύζυγός του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Αναστασία Κοντογιάννη δηλώνει εισόδημα 18.176,44 ευρώ και 2,50 ευρώ από μερίσματα, τόκους.

Δείτε ολόκληρο το πόθεν έσχες του κ. Κουτσούμπα ΕΔΩ

Να σημειωθεί πως το ΚΚΕ προχώρησε σε διευκρινίσεις για το τι δηλώνεται στα πόθεν έσχες, καθώς ο κ. Κουτσούμπας φαίνεται να έχει μεγαλύτερα έσοδα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

"Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως και όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ, αμείβεται με την αποζημίωση των στελεχών του Κόμματος, ύψους 800 ευρώ το μήνα. Κατά συνέπεια το σύνολο των αποδοχών του -ως βουλευτή- κατατίθεται στο ταμείο της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το καταστατικό του ΚΚΕ", επισημαίνει το ΚΚΕ και προσθέτει:

"Επίσης, το γεγονός ότι το ύψος των βουλευτικών αποδοχών του Δ. Κουτσούμπα εμφανίζεται αυξημένο σε σχέση με άλλων πολιτικών αρχηγών, οφείλεται στο ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ δηλώνουν στο "Πόθεν Έσχες" όλες τις αποδοχές που εισπράττουν με την ιδιότητα του βουλευτή (αποζημίωση, επιδόματα) κ.λπ. -φορολογητέες και μη- κάτι το οποίο είναι ο πολιτικά και νομικά ενδεδειγμένος τρόπος δήλωσης "Πόθεν Έσχες"".

Προσθέτει, επίσης, ότι "η επανάληψη αυτού του φαινομένου, δηλαδή του διαφορετικού τρόπου δήλωσης των εισοδημάτων των βουλευτών, γεννά εύλογα ερωτηματικά, γι' αυτό και η αρμόδια επιτροπή της βουλής θα πρέπει να ρυθμίσει το ζήτημα αυτό, έτσι ώστε να αποτυπώνονται ενιαία όλες οι αποδοχές των βουλευτών και των πολιτικών αρχηγών".

Τελευταία τροποποίηση στις 14:42 - 29 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.