ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κήρυξη αργίας τη Δευτέρα, λόγω καύσωνα, ζητά ο Τσίπρας

13:53 - 29 Ιουλ 2021 | Πολιτική
Την ανάγκη να ακούσει η Πολιτεία τις προειδοποιήσεις των ειδικών για τον πρωτοφανή καύσωνα και να μεριμνήσει για τους εργαζόμενους, εξέφρασε πριν λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Η γνώμη των ειδικών, τόνισε, είναι ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός.

Σημειώνεται ότι εκείνες τις ημέρες η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα φτάσει ακόμη και τους 44 βαθμούς κελσίου (!), ενώ στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα ανέλθει ακόμη και στους 43 βαθμούς κελσίου!

“Σε κάθε περίπτωση, ο κρατικός μηχανισμός οφείλει να προετοιμαστεί έγκαιρα”, υπογράμμισε ο τέως πρωθυπουργός και υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από τη ΔΕΗ “για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την επικράτεια, καθώς η υπερφόρτωση του δικτύου θεωρείται δεδομένη”. Ζήτησε επίσης, “οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να φροντίσουν να διατηρούν ανοιχτούς κλιματιζόμενους χώρους για τους πολίτες.”

“Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας απειλεί. Δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία αιφνιδιασμού. Οφείλουμε έγκαιρα να οργανώσουμε την άμυνα μας απέναντι στις συνέπειές της”, ήταν το μήνυμα του Α. Τσίπρα που κάλεσε για δράση με σχέδιο ώστε να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που την προκαλούν

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.