ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έξι νησιά στο... μικροσκόπιο-Μία ανάσα απ'το lockdown Μύκονος και Ίος

18:33 - 29 Ιουλ 2021 | Πολιτική
Έξι νησιά στο... μικροσκόπιο-Μία ανάσα απ'το lockdown Μύκονος και Ίος
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε επιδείνωση της επιδιομολογικής κατάστασης στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι επιστρέφει στο «κόκκινο» μεγάλο μέρος της επικράτειας

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι στο μικροσκόπιο των ειδικών βρίσκονται τα νησιά: Ζάκυνθος, Τήνος, Λευκάδα, Σαντορίνη, Πάρος και Ρόδος.

Η επιδημιολογική τους εικόνα, όπως ανέφερε, προκαλεί ανησυχία και για το λόγο αυτό απηύθυνε έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων και σε αυτά τα νησιά, καθώς κάθε περαιτέρω επιβάρυνση ή διασπορά αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην ανάγκη για τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας.

Επίσης, Μύκονος και Ίος βρίσκονται ένα βήμα από το να υιοθετηθούν μέτρα όπως αυτά που ανακοινώθηκαν για την Μύκονο πριν από λίγες ημέρες.

Ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε επίσης ότι υπερέβησαν τα 5 εκατ. οι πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Οι ενήλικοι πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους είναι στο 64%.

Για τους ανεμβολίαστους σχολίασε: «Κάποιοι δεν παίζουν μόνο με τη ζωή τους, παίζουν και με τη ζωή των υπολοίπων. Και δεν ξέρω πόσο αυτό είναι ηθικά ανεκτό».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:03 - 29 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.