ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Ανδρέα Ποταμιάνο

14:26 - 31 Ιουλ 2021 | Πολιτική
Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Ανδρέα Ποταμιάνο
Με επίσημες δηλώσεις τους, κυβερνητικοί φορείς αποχαιρετούν τον εφοπλιστή Ανδρέα Ποταμιάνο, τον «Νέστορα» της επιβατηγού ναυτιλίας όπως αποκαλούν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Τα συλλυπητήρια στους οικείους του εφοπλιστή εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σε ανακοίνωσή του μετά την είδηση της απώλειας του 88χρονου, ο κ. Πλακιωτάκης επισημαίνει ότι ήταν από τους πρωτοπόρους της ελληνικής ναυτιλίας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πλακιωτάκη:

«Αδιαμφισβήτητα ο Ανδρέας Ποταμιάνος υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους θεμελιωτές της σύγχρονης ναυτιλίας των Ελλήνων καθιστώντας το όνομα του και το όνομα της «Ηπειρωτικής» συνώνυμο της Ελληνικής κρουαζιέρας για περισσότερο από 50 χρόνια.

Ο Ανδρέας Ποταμιάνος αφήνει πίσω του ένα τεράστιο επιχειρηματικό και κοινωνικό έργο μιας και εκτός από άριστος επαγγελματίας υπήρξε και ένας άνθρωπος με έντονο κοινωνικό και πολιτιστικό πρόσημο έχοντας προσφέρει πολλά καθώς επί σειρά ετών υπήρξε Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάδος.

Εξίσου σημαντικό υπήρξε και το έργο του από τις θεσμικές θέσεις που υπηρέτησε επί σειρά ετών στον κλάδο της κρουαζιέρας και γενικότερα της επιβατηγού ναυτιλίας.

Στην διάρκεια των τελευταίων ετών η τεράστια εμπειρία του, και κυρίως ο μειλίχιος και ενθαρρυντικός χαρακτήρας του, τον είχαν αναδείξει σε «Νέστορα» της επιβατηγού ναυτιλίας του τόπου μας. Οι πολύτιμες συμβουλές του, οι παραινέσεις του, το έντονο ενδιαφέρον του για την επόμενη μέρα της επιβατηγού ναυτιλίας του τόπου θα μας λείψουν.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιωνία του η μνήμη».

Τον Ανδρέα Ποταμιάνο αποχαιρέτησε με μήνυμά του στο Twitter και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Καλό ταξίδι σε ήρεμες θάλασσες για τον πατριώτη και μεγάλο Έλληνα Ανδρέα Ποταμιάνο. Θα μας λείψει» έγραψε στο Twitter ο κ. Βαρβιτσιώτης.

{https://twitter.com/MVarvitsiotis/status/1421239330383843335}

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη των Μελών του Συνδέσμου για την απώλεια του Επίτιμου Προέδρου και Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Ανδρέα Ποταμιάνου.

Ο Ανδρέας Ποταμιάνος υπήρξε ένας ξεχωριστός άνθρωπος, πολύτιμος φίλος και κορυφαία προσωπικότητα της Ελληνικής Επιβατηγού Ναυτιλίας και ιδιαίτερα της Κρουαζιέρας, στην ανάπτυξη της οποίας διαδραμάτισε σημαντικό και καθοριστικό ρόλο.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων (η οποία το 2004 μετονομάστηκε σε Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας) επί 23 συνεχή χρόνια, από το 1980 έως και το 2002, ενώ το 2003 ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος.

Εξελέγη για πρώτη φορά μέλος της Ένωσης το 1967 και η ενεργός συμμετοχή του συνεχίστηκε αδιάκοπα για 54 συνολικά χρόνια. Ως Αντιπρόεδρος του ΣΕΕΝ, θέση που κατείχε από το 2017, αγωνίστηκε μέχρι και τις τελευταίες ημέρες για την ενότητα του Κλάδου και την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της πανδημίας και η συμμετοχή του αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντική και πολύτιμη.

Μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Ανδρέα Ποταμιάνου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΕΝ συνήλθε εκτάκτως και, αφού εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια αποφάσισε:

- Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια των Μελών του Συνδέσμου στην οικογένειά του

- Να κατατεθεί στεφάνι

- Να πραγματοποιηθεί δωρεά εις μνήμην του στο Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ»

Τελευταία τροποποίηση στις 18:25 - 31 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.