ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πύρινη κόλαση: Δύσκολο βράδυ για Βαρυμπόμπη, Αδάμες, Θρακομακεδόνες- 315 απεγκλωβισμοί

21:21 - 03 Αυγ 2021 | Πολιτική
Πύρινη κόλαση: Δύσκολο βράδυ για Βαρυμπόμπη, Αδάμες, Θρακομακεδόνες- 315 απεγκλωβισμοί
Για τρία κύρια μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Αδάμες και Θρακομακεδόνες έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σε έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική. Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για θερμοκρασίες που έφτασαν τους 55 βαθμούς Κελσίου με υγρασία 10% και ριπές ανέμων που έφτασαν και τα 6 μποφόρ. Στην περιοχή της Βαρυμπόμπης επιχειρούν, όπως είπε, 520 πυροσβέστες με 150 οχήματα. Καταγράφηκαν 315 περιπτώσεις για απομάκρυνση και απεγκλωβισμό ατόμων. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, υποστήριξε πως οι προσπάθειες της πυροσβεστικής και των σωμάτων ασφαλείας ήταν υποδειγματικές, παρά την έκταση που έχει λάβει η φωτιά.

Για την πυρκαγιά στην ΑττικήΓια την πυρκαγιά στην Αττική έχουν αποσταλεί 5 sms από το 112.

«Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν μας βρίσκουν απροετοίμαστους», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ αναφερόμενος στις εκκενώσεις μίλησε για «υποδειγματικό τρόπο» διεξαγωγής τους.

Έγινε επίσης γνωστό πως 40 είναι τα ενεργά μέτωπα σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε όσους πυρόπληκτους πολίτες επιθυμούν να καλέσουν στο 1135 για να τους καθοδηγήσουν σε ξενοδοχεία, καθώς έχουν εξασφαλιστεί δεκάδες δωμάτια.

Η ενημέρωση έγινε στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής το οποίο νωρίτερα είχε επισκεφτεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυποουργός ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι μεγαλύτερες εκ των οποίων στην Εύβοια, στη Μεσσηνία και στην Κω.

Πύρινα μέτωπα

Η κατάσταση πάντως στην Αττική παραμένει εξαιρετικά δύσκολη και τα νέα από τα μέτωπα της πυρκαγιάς είναι δραματικά.

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των πυρκαγιών, το ΕΚΑΒ και οι υγειονομικές δομές στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και στο Μαντούδι Ευβοίας

Πιο συγκεκριμένα έχουν τεθεί σε επιφυλακή:

• Το Νοσοκομείο Σισμανόγλειο

• Το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» (Παθολογική Κλινική, Μονάδα Εγκαυμάτων και Πλαστικής Χειρουργικής)

• Το Νοσοκομείο Κηφισιάς «'Αγιοι Ανάργυροι»

• Το Νοσοκομείο Χαλκίδας

• Το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου

Στην περιοχή της Βαρυμπόμπης βρίσκονται αυτή τη στιγμή 2 Κινητές Ιατρικές Μονάδες του ΕΚΑΒ, 2 μηχανές, 1 όχημα του Ειδικού Τμήματος ιατρικής Καταστροφών και 10 ασθενοφόρα.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 22:22 - 03 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.